Medic: Atenţie la apa şi nisipul rece de la mare, pot provoca dureri severe ale spatelui

Hainele prea subţiri, scăldatul în apa rece a mării sau un timp prea îndelungat petrecut pe nisipul umed pot provoca dureri severe de spate, îi atenţionează medicul Ion Manea, pe cei care vor să petreacă mini-vacanţa de 1 Mai pe litoral.

1199 afișări
Imaginea articolului Medic: Atenţie la apa şi nisipul rece de la mare, pot provoca dureri severe ale spatelui

Medic: Atenţie la apa şi nisipul rece de la mare, pot provoca dureri severe ale spatelui (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

"Statisticile arată că aproximativ 85 la sută din populaţia României are dureri de spate, iar o mare parte dintre cei afectaţi sunt tineri de până la 35 de ani, adică exact acea categorie care are în plan să-şi petreacă mini-vacanţa de 1 Mai la mare. Multe din afecţiunile coloanei vertebrale sunt amplificate de senzaţia de rece şi, cum marea este mult sub temperatura de vară în această perioadă, o joacă la mal, în picioarele goale, sau, mai rău, o baie în toată regula pot agrava problemele de sănătate", a declarat pentru MEDIAFAX medicul Ion Manea.

Conform specialistului, indiferent dacă au dureri musculare sau probleme osteoarticulare, cei care vor merge la mare în această săptămână e bine să evite intrarea în apă şi perioadele lungi petrecute pe nisipul rece şi umed. Mai mult, este bine ca doamnele să poarte haine care să le acopere complet spatele, mai ales dacă petrec mai mult timp pe plajă.

"Toate concertele din această perioadă au loc în aer liber şi, cum serile sunt încă foarte răcoroase, obiceiul de a purta bluze scurte sau foarte subţiri nu va face decât să accentueze bolile coloanei. Atrag atenţia că printre afecţiunile agravate de frig se numără: discopatia, scolioza, spondiloza, lombosciatica, lumbago şi cifoza", a precizat medicul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici