Medic condamnat la închisoare cu executarea pedepsei pentru luare de mită

Tribunalul Dolj a condamnat la trei ani de închisoare un medic craiovean care, în schimbul a 500 de lei, a vrut să-i faciliteze unui invalid obţinerea, în regim de urgenţă, a unei decizii de pensionare.

143 afișări
Imaginea articolului Medic condamnat la închisoare cu executarea pedepsei pentru luare de mită

Medic condamnat la închisoare cu executarea pedepsei pentru luare de mită

Doctoriţa Valentina Goga, medic în cadrul Comisiei de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă de la Casa de Pensii Dolj, a fost condamnată, luni, la trei ani de închisoare, pentru luare de mită, potrivit Biroului de presă al Tribunalului Dolj.

În septembrie 2009, doctoriţa a fost arestată, după ce a fost prinsă în flagrant delic primind 500 de lei pentru a emite, în regim de urgenţă, o decizie de pensionare. Ea a fost denunţată de un localnic al comunei doljene Castranova, cel care vroia să fie pensionat din motive de invaliditate.

În 5 noiembrie 2009, medicul a fost eliberat, fiind judecat în stare de libertate.

În urma judecătorii, doctorul a fost condamnat la trei ani de detenţie cu executarea pedepsei, totodată instanţa interzicându-i dreptul de a fi medic expert în medicina muncii, atât în instituţile statului, cât şi în cele private.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici