Medic, despre noul criteriul de închidere a şcolilor: legalizează selecţia naturală

Medicul Gabriel Tatu-Chiţoiu critică dur decizia Guvernului de a lega închiderea şcolilor de numărul de paturi ATI ocupate în spitalele din judeţ. Legalizează selecţia naturală, bate orice închipuire, spune medicul român.

2036 afișări
Imaginea articolului Medic, despre noul criteriul de închidere a şcolilor: legalizează selecţia naturală

Medic, despre noul criteriul de închidere a şcolilor: legalizează selecţia naturală

„Binomul spital-şcoală în eternă şi fascinantă Românie sau cum să continui să legalizezi selecţia naturală în COVID. Suntem deja obişnuiţi cu schimbări de reguli în timpul jocului dar mărturisesc că greu mi-aş fi închipuit că prin scormonirea minţii poţi găşi un asemenea criteriu pentru a menţine şcolile deschise (gradul de ocupare al paturilor de spital CU Covid 19). Criteriu care înlocuieşte gradul de vaccinare al personalului din şcoli”, a comentat medicul Gabriel Tatu-Chiţoiu pe Facebook.

Medicul critică autorităţile pentru că nu au implementat certificatul verde şi pentru că nu-i testează pe copii. În plus, Tatu-Chiţoiu susţine că ultimul criteriu introdus de autorităţi reprezintă o invenţie autohtonă.

„În şcoli copiii tuşesc pe rupte, unii se testează şi află că au Covid alţii tuşesc în continuare fără să se testeze, ...personalul didactic este/nu este vaccinat iar criteriul este...câţi bolnavi de Covid sunt în spital. De certificat verde nu mai vorbeşte nimeni. Nu cred că acest criteriu a mai fost inventat în altă ţară. Imaginaţia carpato-dunăreană în a eluda realitatea bate orice închipuire”, a precizat medicul Gabriel Tatu-Chiţoiu.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei au decis să modifice modul de organizare a cursurilor şcolare în timpul valului Omicron al pandemiei. Astfel, toate unităţile şcolare dintr-un judeţ vor fi închise dacă unităţile medicale judeţene vor avea ocupate paturile ATI în proporţie de 75%.

Situaţia va fi prezentată pe site-urile DSP şi ale inspectoratelor şcolare. În fiecare zi de joi se va decide modul de organizare a cursurilor în săptămâna următoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici