Medic la „Victor Babeş”, despre ultima gardă la COVID: 20 de pacienţi nevaccinaţi, 3 vaccinaţi. Cum diferă starea acestora

  • 20 de pacienţi nevaccinaţi şi 3 vaccinaţi au mers la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti în garda medicului Casandra Bulescu.
  • Aceasta povesteşte despre situaţia unei femei în stare gravă care întreba, la ATI, dacă se poate vaccina acum pentru a se vindeca.
4184 afișări
Imaginea articolului Medic la „Victor Babeş”, despre ultima gardă la COVID: 20 de pacienţi nevaccinaţi, 3 vaccinaţi. Cum diferă starea acestora

Medic la „Victor Babeş”, despre ultima gardă la COVID: 20 de pacienţi nevaccinaţi, 3 vaccinaţi. Cum diferă starea acestora

„Ultima gardă la COVID, 23 de prezentări: 20 de pacienţi nevaccinaţi şi 3 pacienţi vaccinaţi. Dintre pacienţii vaccinaţi, niciunul nu are pneumonie, nu are necesar de oxigen, ci doar o infecţie acută de căi respiratorii superioare, putând fi trataţi fără probleme la domiciliu”, spune medicul Casandra Bulescu, de la de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti.

Dintre pacienţii nevaccinaţi, medicul spune că a întâlnit două categorii: pe de-o parte insuficienţe respiratorii, cu comorbidităţi decompensate, iar pe de altă parte tineri fără alte boli şi care se prezintă măcar cu pneumonie, dacă nu şi cu insuficienţă respiratorie, şi care necesită internarea.

„A devenit o întrebare standard în anamneză dacă pacientul este vaccinat sau nu, iar la auzirea răspunsului « nu », nu pot să nu întreb « de ce? ».. Pe lângă sfaturile primite de la diferiţi « medici » împotriva vaccinului, majoritatea se teme de problemele pe termen lung aduse de vaccin. Însă nimeni din această categorie de pacienţi nu se gândeşte la impactul pe termen lung al bolii, la sindromul de long-COVID, la morbiditatea dată de boală, în ciuda vârstei tinere pe care o au.
Mi se pare uimitor că oamenilor încă le este mai frică de vaccin decât de boală, iar unii dintre pacienţi rămân cu reticenţă faţă de vaccin inclusiv când ajung conectaţi la oxigen. Dacă era necesar un vaccin împotriva unei boli tropicale pentru o călătorie exotică, cu siguranţă nu îşi mai puneau atâtea probleme legate de consecinţele la distanţă”
, mai spune medicul.

Dr. Casandra Bulescu aminteşte şi cazul unei femei de la Terapie Intensivă, care s-ar vaccina acum, dacă asta i-ar uşura situaţia şi s-ar vaccina.

„Intru la vizita din terapie intensivă unde o pacientă ce necesită un flux de 75 L O2/min ne întreabă disperată ce poate face în situaţia ei… Dacă se poate vaccina pentru a se vindeca. Ei bine, vaccinul era soluţia pentru a nu ajunge în terapie intensivă, şi de altfel, singura soluţie reală de a evita toate aceste drame pe care le vedem în fiecare zi”, adaugă dr. Bulescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici