Medic: Noile tulpini de coronavirus fac să avem mai multe epidemii care se suprapun

  • Măsurile vechi împotriva virusului erau mai bune, mai eficiente
  • După ce numărul de cazuri a scăzut, curba arată o explozie
  • Jurma: „Este nevoie să mărim măsurile cu 50% doar ca să ajungem unde am fost”
476 afișări
Imaginea articolului Medic: Noile tulpini de coronavirus fac să avem mai multe epidemii care se suprapun

Medic: Noile tulpini de coronavirus fac să avem mai multe epidemii care se suprapun

Pandemia de Coronavirus a luat o nouă întorsătură de curând. Mutaţiile pe care le-a avut virusul au făcut să existe mai multe tulpini.

Medicul Octavian Jurma spune că deoarece avem mai multe tulpini, avem de fapt mai multe pandemii care se suprapun. În Romania nu sunt cazuri reale, ci doar cazuri confirmate.

„Curba arată înfiorător. Au scăzut cu 20% numărul de cazuri, apoi se vede o izbucnire la 50.000 de cazuri pe zi. Vechile măsuri sunt mai puţin eficiente. E nevoie să le mărim cu 50% doar să ajungem unde am fost. Celelalte ţări şi-au dat seama ce înseamnă aceste măsuri, să lase acest virus să se adapteze la măsurile noastre”, spune medicul.

El a explicat că virusul este o entitate inteligentă care se adaptează la mediul nostru şi de aceea avem de fapt mai multe epidemii care se suprapun.

„Discutam cu o entitate inteligentă. Suntem atacaţi de o entitate biologică străina noua care se adaptează în mediul nostru pentru că i-am permis să se răspândească în casele noastre. Sunt tulpini diferite şi tehnic ele sunt epidemii diferite, chiar dacă se suprapun şi clinic produc acelaşi profil”, explică Octavian Jurma.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici