Medic UPU, uluit de cozile de maşini de pe Valea Prahovei: Este ca mersul pe bicicletă pe fundul unui bazin cu apă

Un medic de Urgenţă din Sibiu spune că ceea ce se întâmplă în ultima perioadă nu prea mai are nicio legătură cu logica: Servicii de Urgenţă pline, ATI-uri pline, oameni plătiţi de stat care stau în carantină şi, în acelaşi timp, cozi pe Valea Prahovei, cu turişti în minivacanţă.

5035 afișări
Imaginea articolului Medic UPU, uluit de cozile de maşini de pe Valea Prahovei: Este ca mersul pe bicicletă pe fundul unui bazin cu apă

Medic UPU, uluit de cozile de maşini de pe Valea Prahovei: Este ca mersul pe bicicletă pe fundul unui bazin cu apă

Medicul de Urgenţă Bogdan Csilag, care a condus UPU Sibiu o lungă perioadă de timp, spune că ceea ce se întâmplă în această perioadă, „nu prea mai are nicio legătură cu logica”.

„Serviciile de urgenţă sunt pline de pacienţi Covid în stare medie-gravă, locuri în reanimare abia mai găseşti sau trebuie să transferi pacienţii la sute de kilometri distanţă, statul plăteşte mii de oameni care stau în carantină timp de 2 săptămâni (fiind contacţi cu persoane infectate), dar în acelaşi timp pe Valea Prahovei se circulă bară la bară, la începutul minivacanţei de 1 Decembrie”, scrie medicul UPU pe pagina sa de Facebook.

Acesta afirmă că ceea ce fac cadrele medicale pentru a gestiona situaţia are eficienţa mersului cu bicicleta pe fundul unui bazin plin cu apă.

„Am impresia că orice facem, ca şi sistem medical pentru gestionarea situaţiei de acum are eficienţa mersului cu bicicleta pe fundul unui bazin plin cu apă. Dar na, poate că nu înţeleg eu dorinţa viscerală (...) a populaţiei de a se misşca, <liberă şi neîngrădită> ( precum strămoşii noştri , dacii) în această perioadă”, scrie medicul.

Judeţul Sibiu are o rată a incidenţei cumulate, sâmbătă, de 7,37 la mie şi şapte localităţi aflate în carantină, între care cele două municipii, Sibiu şi Mediaş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici