Medici PUŞI SUB ACUZARE pentru decontări de analize medicale în valoare de peste 500.000 de euro. Unul dintre aceştia, ridicat de la o pensiune din Mehedinţi

Anchetatorii bucureşteni au pus sub acuzare medici pentru decontări de analize medicale în valoare de peste 500 de mii de euro, vineri dimineaţă având loc 44 de percheziţii domiciliare, în urma cărora 42 de persoane vor fi duse la audieri.

2215 afișări
Imaginea articolului Medici PUŞI SUB ACUZARE pentru decontări de analize medicale în valoare de peste 500.000 de euro. Unul dintre aceştia, ridicat de la o pensiune din Mehedinţi

Medici PUŞI SUB ACUZARE pentru decontări de analize medicale în valoare de peste 500.000 de euro. Unul dintre aceştia, ridicat de la o pensiune din Mehedinţi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

UPDATE 09:41 - Unul dintre medicii acuzaţi de decontări ilegale de analize, ridicat de la o pensiune din Mehedinţi

Unul dintre medicii puşi sub acuzare pentru decontări ilegale de analize medicale, în valoare de peste 500.000 de euro, dosar în care vineri dimineaţă au fost făcute zeci de percheziţii, a fost ridicat de la o pensiune din Drobeta Turnu Severin.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Mehedinţi, medicul cardiolog Sergiu Bărsan a fost găsit, vineri dimineaţă, la o pensiune din Drobeta Turnu Severin de către poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, fiind ridicat în baza unui mandat de aducere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Mehedinţi, subcomisar Nicolae Lohon, pe numele medicului Tribunalul Bucureşti a emis mandat de aducere, bărbatul în vârstă de 40 de ani având calitatea de învinuit în dosarul reţetelor false în care în această dimineaţă s-au desfăşurat mai multe percheziţii.

Sergiu Bărsan urmează să fie dus la Bucureşti pentru audieri. Acesta este medic la Clinica de Cardiologie a Spitalului Elias din Capitală, potrivit site-ului acestei unităţi medicale.

În cursul lunii martie 2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 42 de persoane pentru comiterea, după caz, a infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave; fals intelectual şi uz de fals; luare de mită; dare mită.

Astfel, vineri a fost declanşată o acţiune la care participă 13 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi 175 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, fiind efectuate 44 de percheziţii domiciliare şi, de asemenea, puse în executare 42 de mandate de aducere.

"Activitatea infracţională a constat, în principal, în fraudarea de către mai mulţi medici şi angajaţi ai unor laboratoare de analize medicale a bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin decontarea unor analize medicale care nu au fost efectuate în realitate, cauzându-se un prejudiciu de peste 500.000 de euro", se arată într-un comunicat al Parchetului Capitalei, remis agenţiei MEDIAFAX.

Cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi DGPMB - Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Surse din Poliţie susţin că persoanele acuzate sunt medici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici