Medicii de familie ar putea relua prescrierile pentru compensate şi gratuite

Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, estimează, după nouă ore de discuţii cu medicii de familie, că aceştia ar putea relua, de joi, prescrierile de medicamente compensate şi gratuite şi trimiterile la specialist, dar negocierile nu s-au încheiat încă.

33 afișări
Imaginea articolului Medicii de familie ar putea relua prescrierile pentru compensate şi gratuite

Medicii de familie ar putea relua prescrierile pentru compensate şi gratuite (Imagine: Mediafax Foto)

"La această oră avem semnale că medicii ar putea relua, de mâine (joi - n.r.), activitatea normală. Sigur că discuţiile vor mai continua, în această seară, şi aşteptăm rezultatul final, dar eu cred, totuşi, că lucrurile sunt spre bine", a mai spus preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Medicii de familie sunt pentru a treia oară la negocieri cu privire la normele de aplicare a Contractului-cadru pe 2010 şi la contractele individuale de servicii.

De aproape o săptămână, unii pacienţi nu primesc reţete compensate şi gratuite şi nici bilete de trimitere către specialişti, în urma deciziei luate de reprezentanţii organizaţiilor care îi reprezintă pe medicii de familie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici