Medicii de la „Matei Balş” au primit acceptul să testeze pe pacienţi cocktailul cu anticorpi administrat lui Trump. Tratamentul nu a putut fi folosit două luni

  • Institutul Matei Balş a primit aprobare de la Agenţia Naţională a Medicamentului pentru a începe studiile clinice cu cocktailul de anticorpi care i-a fost administrat şi lui Trump.
  • Jurnaliştii Aleph au publicat ieri un material despre faptul că medicii aşteaptă de două luni aprobare pentru aceste studii clinice.
  • Dr. Adrian Marinescu: ”Cine vine primul este servit. Noi am pierdut intervalul ăsta de timp, vom avea mai puţine locuri pentru pacienţi în studiu.”
  • Institutul Matei Balş este singura unitate medicală din Europa care participă la acest studiu.
  • În studiul clinic făcut în America sunt înrolaţi deja 1200 de pacienţi, iar rezultatele sunt promiţătoare.
4523 afișări
Imaginea articolului Medicii de la „Matei Balş” au primit acceptul să testeze pe pacienţi cocktailul cu anticorpi administrat lui Trump. Tratamentul nu a putut fi folosit două luni

Agenţia Naţională a Medicamentului a dat aprobare medicilor de la Institutul Matei Balş să înceapă studiile clinice pe pacienţi pentru cocktailul de anticorpi produs de compania Regeneron. Doctorii i-au administrat chiar preşedintelui Donald Trump acest tratament.

În cursul zilei de ieri, jurnaliştii Aleph News au atras atenţia asupra faptului că acest medicament există la Institutul Matei Balş din Capitală de  mai  bine de două luni, dar că nu poate fi dat pacienţilor cu Covid pentru că nu exista  aprobarea..

”Până ieri erau aproximativ două luni de când lipsea aprobarea pentru acest studiu din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Din fericire, acest studiu este activ de ieri,” a spus Adrian Marinescu, medic infecţionist la  Institutul Matei  Balş.

Institutul Matei Balş este singurul spital din Europa unde se desfăşoară acest studiu clinic, dar dr. Marinescu spune că deja s-a  pierdut timp preţios.

”Se merge pe următorul principiu: Cine vine primul, este şi servit, dacă noi am pierdut intervalul ăsta de timp, vom avea mai puţine locuri, din păcate. Pacientul va primi toate explicaţiile şi toate informaţiile necesare, şi, în momentul în care îşi va da consimţământul, va putea participa la studiu,” a explicat dr. Adrian Marinescu.

Acest cocktail de anticorpi este, de fapt, o  soluţie injectabilă care se administrează o singură dată, preferabil cât mai repede de la debutul bolii, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Trump.

Studiul clinic preliminar făcut de specialiştii companiei Regeneron arată  că el reduce capacitatea de replicare a virusului în organism. Serul poate avea însă şi rol profilactic, nu numai de tratament al bolii Covid 19.

Aceşti anticorpi pot ţine loc şi de vaccin. Există şi posibilitatea, foarte interesantă, de a face profilaxie la persoanele care reprezintă contacţi direcţi, când cineva are un contact direct dovedit, aceşti anticorpi pot fi folosiţi,” a adăugat dr. Adrian Marinescu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici