Medicul Adrian Marinescu: Ne putem infecta în acelaşi timp şi cu virus gripal şi cu SARS-CoV-2

  • Te poţi îmbolnăvi de gripă şi COVID-19 în acelaşi timp
  • Adrian Marinescu îţi spune că vaccinarea este esenţială
  • Cele două virusuri împreună pot cauza insuficienţe respiratorii grave
4210 afișări
Imaginea articolului Medicul Adrian Marinescu: Ne putem infecta în acelaşi timp şi cu virus gripal şi cu SARS-CoV-2

Se apropie sezonul gripal, aşa că apare o nouă întrebare. Poţi avea şi COVID-19 şi gripă în acelaşi timp? Specialiştii îţi spun că da. Mai ales că dacă te infectezi cu unul, eşti mai vulnerabil să te infectezi cu celălalt. Poţi avea ambele virusuri în acelaşi timp, ceea ce ar fi catastrofal pentru sistemul tău imunitar.

Ambele virusuri îţi pot ataca plămânii. Adrian Marinescu, medic infecţionist, îţi spune că va fi mult mai greu de pus un diagnostic şi că ambele pot duce la insuficienţă respiratorie. În plus, vaccinarea este crucială pentru a te feri de gripă. 

Adrian Marinescu, medic primar Boli Infecţioase: Cele două microorganisme s-ar putea să meargă împreună şi să se întâmple ca cel care face gripă şi face şi infecţie cu SARS-Cov-2 să facă o formă severă cu complicaţii importante. Ne putem infecta în acelaşi timp şi cu virus gripal şi cu SARS-Cov-2, numai că cei care au, de exemplu, afecţiuni cronice şi în felul ăsta imunitatea e mai slabă, au un risc mare sau chiar foarte mare de a face o formă severă. Noi acasă nu ne vom da seama pentru că de multe ori simptomatologia seamană extrem de mult. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici