Medicul Octavian Jurma: Vizitele de sărbători, un pericol

  • Sărbătorile de iarnă vor aduce o creştere a numărului de infectări cu Covid-19
  • Avertismentul vine de la Octavian Jurma, medic şi cercetător
  • Specialistul recomandă, pe cât posibil, purtarea măştii în vizite
566 afișări
Imaginea articolului Medicul Octavian Jurma: Vizitele de sărbători, un pericol

Medicul Octavian Jurma: Vizitele de sărbători, un pericol

Sărbătorile de iarnă înseamnă vizite la familie şi prieteni, dar anul acesta e bine să fii cât mai precaut.

Invitat aseară în emisiunea Marius Tucă Show, medicul Octavian Jurma a avertizat că obiceiul de a face sau primi vizite în această perioadă poate aduce o creştere a numărului de cazuri la începutului anului viitor.

Chiar dacă îţi pare ciudat, specialistul îţi recomandă să porţi mască, pe cât posibil, şi când vei merge în vizite scurte la prieteni şi rude. Asta pentru a nu avea surprize imediat după sărbători. 

„Din păcate, în această perioadă sădim ceea ce vom culege în ianuarie şi februarie, respectiv o creştere a numărului de cazuri. În general, vizitele acestea pe care le vom face, mai ales dacă venim din zone care sunt focare sau în care nu se testează, avem un risc mare să distribuim infecţia rudelor şi prietenilor noştri”, a spus Octavian Jurma, în cadrul emisiunii Marius Tucă Show.

„Majoritatea infecţiilor nu mai au loc în aceste spaţii publice, ci au loc în casele noastre. Locul în care renunţăm la măsurile de protecţie este şi locul în care pândeşte virusul acum. Cei mai mulţi dintre noi nu ne protejăm în cercul aceste de prieteni şi familie când mergem în vizită sau când primim vizite”, mai spune medicul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici