Medicul Raed Arafat şi regizoarea Beatrice Rancea vor primi titlul de cetăţean de onoare al Iaşiului

Medicul Raed Arafat, regizoarea Beatrice Rancea şi academicianul Bogdan Simionescu vor primi titlul de cetăţean de onoare al Iaşiului, luni, în cadrul Serii Valorilor, eveniment organizat cu prilejul Zilelor oraşului.

329 afișări
Imaginea articolului Medicul Raed Arafat şi regizoarea Beatrice Rancea vor primi titlul de cetăţean de onoare al Iaşiului

Medicul Raed Arafat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că în cadrul Serii Valorilor ce va avea loc, luni, vor primi titlul de cetăţean de onoare al oraşului medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, regizoarea Beatrice Rancea, director al Operei Române Iaşi, precum şi academicianul Bogdan Simionescu, directorul Academiei Române, filiala Iaşi.

"Academicianul Simionescu este o personalitate cunoscută a Iaşiului, Beatrice Rancea a adus opera din Iaşi în fruntea operelor din ţară, iar Raed Arafat merită distincţia pentru evoluţia proiectului SMURD", a afirmat Gheorghe Nichita.

Potrivit lui Nichita, evenimentul va avea loc, luni, în Sala Mare a Teatrului Naţional din Iaşi.

"Până acum făceam Seara Valorilor la primărie, dar spaţiul era insuficient pentru câteva sute de persoane. Îl vom face la Teatrul Naţional şi va fi un spectacol cu momente artistice. În premieră, pe scenă vor urca corurile reunite ale Filarmonicii, Conservatorului şi Operei din Iaşi", a spus primarul Iaşiului.

Nichita a precizat că, în cadrul evenimentului, vor fi acordate mai multe premii, la diverse categorii, unor personalităţi ieşene.

Unul dintre premii, pentru curaj şi spirit civic, va fi înmânat celor doi studenţi ieşeni care în luna iulie l-au imobilizat pe Oliver Stan, bărbatul care a încercat să detoneze o bombă într-un amfiteatru aparţinând Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

Totodată, vor fi premiaţi 14 elevi olimpici ieşeni, care au obţinut diverse premii la olimpiadele internaţionale.

Seara Valorilor are loc în fiecare an la Iaşi, în 14 octombrie şi se desfăşoară în cadrul Zilelor Iaşiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici