Melania Vergu: Nu mi-am dat demisia şi nu ştiu de vreun act prin care să fiu demisă

Consilierului ministrului Educaţiei, Melania Vergu, a declarat joi că nu-şi va da demisia şi nici nu ştie despre faptul că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, ar fi decis s-o demită.

63 afișări
Imaginea articolului Melania Vergu: Nu mi-am dat demisia şi nu ştiu de vreun act prin care să fiu demisă

Melania Vergu: Nu mi-am dat demisia şi nu ştiu de vreun act prin care să fiu demisă (Imagine: Mihai Mitrea/ Mediafax Foto)

"Nu-mi voi da demisia, pentru că nu am făcut nimic ilegal. Juriştii au confirmat acest lucru. Ministrul Educaţiei poate lua orice decizie doreşte, dar până la această oră nu am fost informată că în minister ar exista un act prin care aş fi eliberată din funcţie", a mai spus Melania Vergu.

Ea a precizat că va da în judecată televiziunile şi jurnalele care au relatat despre cazul său, acuzându-le de calomnie, denigrare şi prejudiciu de imagine.

"Resping orice acuzaţie adusă de aceşti jurnalişti. Nu am încălcat nicio lege. Rămân în minister, nu pentru că ţin la scaun, ci pentru a dovedi tuturor că am dreptate", a afirmat Melania Vergu, consilier personal al ministrului Educaţiei din 27 decembrie 2009.

Societatea EDU TIM a ziaristei Melaniei Vergu a obţinut finanţare pentru un proiect în domeniul resurselor umane de formare profesională (POSDRU), în valoare de 4.000.000 de euro.

EDU-TIM Consultanta Europeana SRL din Bucureşti, sectorul 1, care are sediul în strada Transilvaniei numărul 1, are ca obiecte de activitate, "declarate conform CAEN Rev.1", în principal activiăţi de consultanţă pentru afaceri şi management

Asociaţii societăţii comerciale sunt Melania Vergu (52 de ani) şi fiul său Ioan Teodor Vergu (26 de ani), ambii fiind şi administratori.

Fiul Melaniei Vergu mai este înregistrat la Refistrul Comerţului şi ca persoană fizică autorizată din 12 ianuarie 2009, sediul firmei sale fiind în Bulevardul Aviatorilor 18, având ca obiect de activitatea consultanţă în domeniul relatiilor publice şi al comunicării.

Presa a semnalat că atribuirea contractului firmei EDU TIM, deţinută de consilierul ministrului Educaţiei este imorală, Vergu fiind angajată a ministerului, aflându-se într-o stare de incompatibilitate.

Presa o acuza pe Melania Vergu că şi-ar fi folosit funcţia publică pentru proiectul său european, cerând rectorilor situaţii despre stagiile de practică, necesare îndeplinirii proiectului derulat prin firma sa.

Cererea a fost trimsă de Vergu în martie 2010, prin care solicita şi lista facultăţilor care desfăşoară stagii de practică, cu adresele de telefon, faxul şi telefonul mobil al decanului, despre programele şi proiectele existente pentru practica studenţilor pentru anul în curs sau pentru cele de anul trecut.

Vergu mai cerea şi persoanele de contact de la nivelul facultăţilor, responsabile cu stagiile de practică ale studenţilor.

Toate datele urmau să fie transmise pe adresa de e-mail de pe yahoo a Melaniei Vergu şi a consilierului ei, Elena Larion, până în data de 10 martie.

Vergu a respins toate aceste acuzaţii.

În 1 iunie, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că i-a ordonat Melaniei Vergu ca în 15 zile să opteze pentru funcţia de consilier al MECTS sau calitatea de acţionar al firmei sale.

Rectorul Universităţii "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu, Adrian Gorun, fost secretar general al Ministerului Educaţiei, i-a înaintat, miercuri, o scrisoare deschisă ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, prin care îi solicită să demisioneze din funcţie, criticând, printre altele, şi decizia demnitarului în cazul consilierului personal Melania Vergu.

"Stilul pe care-l propuneţi spre rezolvarea acestui conflict de interese este la fel de fraudulos precum procedurile puse la cale spre calificarea proiectului Vergu. (...) Aici vă adresez o întrebare: Între un post de consilier personal al ministrului şi patru milioane de euro, ce alegeţi? Şi pentru că răspunsul vi-l intuiesc, întreb pe cei ce v-au învestit: După ce Daniel Funeriu va urma iarăşi mirajul unei misiuni prin Franţa, Germania, Japonia etc., cine răspunde pentru dezastrul pe care-l lasă? Faţă de toate acestea, la care se adaugă nenumărate alte cauze, vă cer un gest de demnitate: demisia", notează Adrian Gorun în scrisoarea deschisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici