Membri ai clanului "Duduianu", ridicaţi pentru şantaj şi cămătarie

Mai mulţi interlopi, cunoscuţi ca membri ai clanului "Duduianu" au fost ridicaţi, joi, de poliţiştii bucureşteni, 11 persoane fiind audiate, dintre care patru sunt acuzaţi de şantaj şi cămătărie, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din Poliţia Capitalei.

2240 afișări
Imaginea articolului Membri ai clanului "Duduianu", ridicaţi pentru şantaj şi cămătarie

Membrii ai clanului "Duduianu", ridicaţi pentru şantaj şi cămătarie (Imagine: Alexandru Solomon/ Arhiva Mediafax Foto)

Poliţia Capitalei a anunţat, printr-un comunicat de presă, că joi au fost făcute percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ialomiţa, 11 persoane fiind ridicate pentru audieri.

Oficiali din cadrul instituţiei susţin că este vorba despre membrii ai clanului "Duduianu", patru dintre ei având deja calitatea de suspecţi pentru şantaj şi cămătărie.

Sursele citate declară că membrii clanului îşi desfăşurau activitatea în zona casinourilor şi a jocurilor de noroc unde abordau clienţii şi le oferau sume de bani drept împrumut. Dobânda cerută ajungea şi la 40 la sută din sumă, iar cei care întârziau erau ameninţaţi, folosindu-se de notorietatea clanului Duduianu.

Nu este pentru prima dată când membrii din clanul "Duduianu" au probleme cu legea.

În februarie 2007, Tribunalul Bucureşti a decis, după audieri care au durat toată noaptea, arestarea a 20 dintre membrii ''Duduieni'' şi ''Carani'', alţi zece rămânând liberi pe perioada cercetărilor.

Membrii grupării acţiunau în grupuri de 4-5 persoane, înarmaţi cu arme albe (săbii, topoare), intrau în locuinţele victimelor, pe care le obligau, prin lipsirea de libertate, să semneze acte pentru presupuse datorii sau încercau să vândă, cu acte false, diverse imobile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici