Membri ai familiei lui Bercea Mondial, cercetaţi în 120 de dosare penale în ultimii cinci ani

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei, iar în prezent mai sunt în lucru şase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

84 afișări
Imaginea articolului Membri ai familiei lui Bercea Mondial, cercetaţi în 120 de dosare penale în ultimii cinci ani

Membri ai familiei lui Bercea Mondial, cercetaţi în 120 de dosare penale în ultimii cinci ani (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Lucrătorii Inspectoratului de Poliţie a Judeţului (IPJ) Olt au avut de soluţionat în ultimii cinci ani aproape 120 de dosare penale constituite pe numele unor membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Olt, comisar Claudia Radu, majoritatea dosarelor au la bază plângeri penale făcute între membri ai familiei Anghel.

"Majoritatea dintre aceste dosare s-au finalizat cu neînceperea urmăririi penale, plângerile fiind retrase după ce erau depuse. Majoritatea dosarelor priveau conflicte în familie. Alte dosare au fost soluţionate cu amenzi penale" , a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, comisar Claudia Radu.

Conform acesteia, în prezent Poliţia Olt are în lucru alte şase dosare penale pe numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial

"Cinci dintre aceste dosare privesc cauze judiciare, iar unul este pe economic", a explicat comisar Claudia Radu.

Eugen Iacobescu, procurorul care instrumentează dosarul în care Sandu Anghel este cercetat pentru tentativă la omor calificat, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că Bercea Mondial este cercetat în mai multe dosare de şantaj şi cămătărie, el fiind "cel mai bogat om" din judeţul Olt.

Sandu Anghel a fost arestat, duminică, de Tribunalul Olt într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă la omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, răspunzând unei întrebări despre fratele său, Mircea Băsescu şi Bercea Mondial, că legea trebuie aplicată oricărui om, indiferent cine este el şi cine i-a botezat copiii.

"Puteţi să-mi spuneţi la ce persoană publică importantă vă referiţi când puneţi întrebarea? E persoană publică fratele meu? Este un om neimplicat politic. Nu este în politică. A botezat, dar asta nu i-a folosit lui Bercea Mondoialu la nimic, după cum vedeţi. Constataţi că i-ar fi folosit la ceva? Chiar dumneavoastră spuneaţi că ar fi fost arestat 29 de zile. La ce credeţi că i-a folosit? Legea trebuie aplicată oricărui om, indiferent cine este el şi cine i-a botezat copiii. Nu cred că a avut vreun folos de pe urma botezului de anul. trecut. Sau eu, cel puţin, nu-l constat", a răspuns Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici