Membrii societăţii civile din CSM cer convocarea Secţiei pentru procurori

Cei doi membri ai societăţii civile din Consiliul Superior al Magistraturii îi cer, printr-o scrisoare, vicepreşedintelui CSM Nicolae Solomon să convoace de urgenţă Secţia pentru procurori pentru a discuta modul în care parchetele gestionează infracţiunile împotriva persoanei.

861 afișări
Imaginea articolului Membrii societăţii civile din CSM cer convocarea Secţiei pentru procurori

Membrii societăţii civile din CSM cer convocarea Secţiei pentru procurori

"Membrii aleşi ai CSM, reprezentanţi ai societăţii civile solicită domnului Vicepreşedinte procuror Nicolae Solomon să convoace de urgenţă Secţia pentru procurori a CSM pentru a discuta modul în care parchetele gestionează infracţiunile împotriva persoanei, la care să participe şi membrii de drept, respectiv Procurorul General şi Ministrul Justiţiei, sub autoritatea căruia procurorii îşi desfăşoară activitatea", se arată într-un comunicat al membrilor societăţii civile din CSM, Victor Alistar şi Romeo Chelariu.

Solicitarea vizează discutarea aspectelor de management şi eficacitate în gestiunea funcţiilor judiciare, responsabilităţile şi măsurile de urmat, astfel încât să se poată garanta efectiv siguranţa cetăţeanului printr-o conduită profesională ireproşabilă a lucrătorilor din cadrul parchetelor.

"De asemenea, solicităm ca la şedinţă să fie invitate organizaţiile neguvernamentale în domeniul apărării drepturilor omului, a victimelor infracţiunilor şi cele pentru apărarea drepturilor copilului precum şi reprezentanţii mass-media acreditată, iar şedinţa să fie difuzată în direct pe pagina Consiliului. Ne exprimăm speranţa că discuţiile vor fi grevate de asumare a disfuncţiilor din sistem, astfel încât de la această asumare să se poată corecta ineficienţa şi ineficacitatea structurilor judiciare şi că se vor evita abordările de dezvinovăţire sau de indicare a unor piste false ca si cauze ale acestor disfuncţii", potrivit sursei citate.

Taguri:
csm,
şedinţă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici