MEN: Termenul de livrare a manualelor pentru clasa a V-a nu a fost respectat de trei edituri

Livrarea în depozitele de carte şcolară a tranşei a treia de manuale destinate elevilor de clasa a V-a a fost finalizată în întregime în 39 de judeţe, termenul nefiind respectat de trei edituri, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

133 afișări
Imaginea articolului MEN: Termenul de livrare a manualelor pentru clasa a V-a nu a fost respectat de trei edituri

MEN: Termenul de livrare a manualelor pentru clasa a V-a nu a fost respectat de trei edituri

Potrivit datelor centralizate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, livrarea tranşei a treia de manuale destinate elevilor de clasa a V-a a fost finalizată în întregime în 39 de judeţe, în condiţiile în care editurile câştigătoare au avut ca termen-limită data de 17 noiembrie.

Termenul de livrare nu a fost respectat însă de trei edituri.

În judeţul Dâmboviţa, editurile S.C. Grupul Editorial Art şi S.C. Intuitext SRL nu au furnizat manualele şcolare pentru disciplinele Limba şi literatura română şi Biologie, în timp ce în judeţul Harghita există întârzieri provocate de S.C. Intuitext SRL, pentru aceleaşi discipline menţionate anterior şi Grup Editorial Litera (opt discipline).

În judeţul Suceava, livrarea manualelor şcolare este afectată de nerespectarea termenului-limită de către Grupul Editorial Litera (opt discipline), transportul fiind în curs de derulare, potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

"Precizăm că graficele au vizat livrarea manualelor şcolare de clasa a V-a în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie pentru următoarele materii: Limba şi literatura română, Limba engleză (limbă modernă 1), Limbă franceză (limbă modernă 2), Limba germană (limbă modernă 1/limbă modernă 2/limbă modernă 1 - studiu intensiv), Biologie, Educaţie socială, Geografie, Educaţie plastică, Educaţie muzicală, respectiv Consiliere şi dezvoltare personală", arată Ministerul Educaţiei Naţionale, într-un comunicat de presă remis luni MEDIAFAX.

Versiunile digitale/electronice ale tuturor manualelor şcolare pentru elevii de clasa a V-a sunt disponibile pe platforma manuale.edu.ro, începând din prima parte a lunii octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici