Merkel i-a cerut lui Boc accelerarea procedurilor de restituire a imobilelor către cetăţenii germani

Cancelarul german Angela Merkel i-a transmis premierului Emil Boc, în discuţia avută la Guvern, că autorităţile române trebuie să accelereze procedurile de restituire a imobilelor naţionalizate către cetăţenii germani, arătând că actualul cadru juridic care reglementează această problemă este dificil.

28 afișări
Imaginea articolului Merkel i-a cerut lui Boc accelerarea procedurilor de restituire a imobilelor către cetăţenii germani

Merkel i-a cerut lui Boc accelerarea procedurilor de restituire a imobilelor către cetăţenii germani (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În ceea ce priveşte aşteptările cetăţenilor germani privind cererile de restituire, am vorbit ca acestea să fie promovate mai grabnic, deşi există o materie juridică destul de dificilă", a spus Merkel, la finalul discuţiei cu Boc.

Surse participante la discuţie au declarat agenţiei MEDIAFAX că oficialul german a exemplificat aceste probleme prin cazul Bisericii Evanghelice Lutherane de Confesiune Augustană, arătând că dintr-un total de aproximativ 1.000 cereri de retrocedare au fost soluţionate doar cel mult 400 dosare.

Cancelarul german Angela Merkel a început, marţi, a doua vizită în România de când este şef al guvernului de la Berlin, prima prezenţă fiind prilejuită de summitul NATO din aprilie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici