Mesaj pentru diaspora, într-un municipiu din care sunt plecaţi în străinătate 12.000 de oameni: „Ne e dor de voi”

După instalaţia luminoasă amplasată la începutul lunii noiembrie în Londra cu textul „Mi-e dor de tine”, un mesaj cu textul „Ne e dor de voi” a fost afişat în centrul oraşului Reşiţa. Primarul spune că circa 12.000 de oameni din oraş sunt plecaţi în străinătate.

3132 afișări
Imaginea articolului Mesaj pentru diaspora, într-un municipiu din care sunt plecaţi în străinătate 12.000 de oameni: „Ne e dor de voi”

Mesaj pentru diaspora, dintr-un municipiu din care sunt plecaţi în străinătate 12.000 de oameni: „Ne e dor de voi”

„Oraşul care îşi vrea oamenii care au plecat ânapoi” este textul care însoţeşte fotografia cu mesajul „Ne e dor de voi”, publicat pe o pagină de Facebook a comunităţii din Reşiţa. Mesajul a apărut pe funicularul care traversează centrul oraşului.

„M-am inspirat dintr-o chestiune care a apărut acum câteva luni, o chestiune privată între cineva de la Cluj şi cineva de la Londra. Avem un funicular foarte frumos, care traversează practic centrul oraşului, de pe două coline, de pe o colină pe cealaltă, chiar prin centru şi pe care vrem să-l modernizăm, să-i facem o reconversie, să-l punem în valoare turistică. Atunci am zis <hai să profităm de faptul că există această construcţie şi să punem mesajul exact pe el>. Să ştiţi că a fost o idee foarte bună, în sensul că noi cred că avem undeva la 12.000 de reşiţeni plecaţi în ultimii 10-15 ani din oraş. Ei ţin legătura cu noi, în special cu primăria, de când sunt eu la primărie, din 2016, comunicăm destul de bine. Noi am mai organizat şi câteva evenimente pentru diaspora, pentru că eu sunt implicat şi în Asociaţia Repatriot, cu Start-up Diapora şi atunci noi avem o legătură cu diaspora foarte bună şi am considerat că e un moment prielnic, mâine e Ziua Naţională a României şi să le transmitem un mesaj în acest moment, în preajma Zilei Naţionale. <Ne e dor de voi> este mesajul. În fiecare zi sunt cu gândul la ei şi vă spun, fără ipocrizie, fiecare zi sunt cu gândul la ei, pentru că eu sunt reşiţean prin adopţie, eu sunt născut la Lugoj, dar trăiesc aici din 1986 şi am văzut practic oraşul în glorie, l-am văzut cum s-a prăbuşit şi încerc să-l reactivez, să-l repun pe roate", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioan Popa, primarul oraşului Reşiţa.

Mesajul „Mi-e dor de tine”, dedicat românilor aflaţi departe de casă şi amplasat la Londra, a primit răspuns şi la Cluj-Napoca: „Şi mie”. Instalaţiile luminoase au fost amplasate de organizatorii Festivalului „Lights ON” România.

„Am amplasat la începutul lunii noiembrie în zona Canary Wharf din Londra instalaţia luminoasă <Mi-e dor de tine> parte a campaniei Lights On Romania a unui dialog imaginat de noi între românii de acasă şi cei din diaspora. La Cluj-Napoca, pe Podul Elisabeta, a fost aprinsă, miercuri seara, o altă instalaţie cu mesajul <Şi mie>. Instalaţiile vor rămâne aprinse până în 26 ianuarie 2020. (...) <Mi-e dor de tine> e, poate, cea mai specială declaraţie pe care o puteam face celor aflaţi departe de casă. Demersul nostru este unul minor, de reamintire a faptului că nimeni nu a fost uitat”, a spus Andi Daiszler, fondatorul Festivalului „Lights ON” România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mesaj,
diaspora,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici