Mesaje de durere lăsate pe ASFALT, după moartea românului care aştepta transplantul pulmonar. "Şi eu sunt Călin, nu vreau să mor"

„Şi eu sunt Călin, nu vreau să mor ca el!“, este unul din mesajele scrise de protestatarii din Braşov pe strada din faţa Prefecturii Braşov. Mesajul se referă la tânărul care a murit în aşteptarea unui transplant pulmonar.

1787 afișări
Imaginea articolului Mesaje de durere lăsate pe ASFALT, după moartea românului care aştepta transplantul pulmonar. "Şi eu sunt Călin, nu vreau să mor"

Mesaje ale protestatarilor pe strada din faţa Prefecturii Bv: Şi eu sunt Călin, nu vreau să mor ca el

Aproximativ 100 de protestatari din Braşov au încercat să blocheze, joi seara, mai multe treceri de pietoni, traversând continuu strada, însă Poliţia a deviat circulaţia.

În faţa Prefecturii, ei au scris pe stradă mai multe mesaje: „Şi eu sunt Călin, nu vreau să mor ca el!“ (referitor la tânărul care a murit în aşteptarea unui transplant pulmonar”, „De ce nu ieşi cu noi la proteste?“ sau „De ce facem o catedrală, când e paragină în şcoli şi spitale?“.

Călin Farcaş, un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Braşov, care aştepta un transplant pulmonar de mai bine de doi ani, a murit luni noapte la Institutul „Marius Nasta” din Capitală.

Pacientul a fost diagnosticat în urmă cu doi ani cu hipertensiune pulmonară, fiind dependent de aparatul de oxigen. În luna aprilie a acestui an, zeci de braşoveni s-au strâns în faţa Spitalului Clinic Judeţean din oraş, pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte transplantul pulmonar în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici