Mesajele false de angajare s-au mutat pe Telegram

Mesajele false de angajare s-au mutat de pe WhatsApp pe Telegram, avertizează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

403 afișări
Imaginea articolului Mesajele false de angajare s-au mutat pe Telegram

FOTO Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică

DNSC atrage atenţia că utilizatori din România continuă să fie vizaţi de mesaje cu oferte false de angajare, special create de infractorii cibernetici.

„Obiectivul principal pentru propagarea unor astfel de mesaje este să provoace curiozitatea utilizatorului pentru a intra în conversaţie pe aplicaţii de mesagerie. Dacă la începutul lunii martie numeroşi utilizatori din România raportau către Directorat mesaje care redirecţionau potenţialele victime către o conversaţie pe WhatsApp, în ultimele zile aplicaţia de mesagerie preferată de atacatori este Telegram, aşa cum se poate observa din imaginea ataşată”, transmite sursa citată.

De obicei infractorii cibernetici se folosesc de această metodă pentru a atrage potenţiale victime să ofere date sensibile, sub pretextul nevoii deschiderii unor conturi pentru participarea într-un sistem piramidal de câştig bazat pe invitarea unor noi „clienţi”, la care adaugă ulterior o componentă de investiţii în criptomonedă.

Astfel, pe termen mediu există pericolul ca atacatorii să extragă nu doar date personale, ci şi date financiar-bancare de la utilizatori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici