Mesajul tinerei sirience din Sibiu, de Ziua Limbii Române: Am început să visez în limba română

Fawzia Rehejeh, tânăra care a fugit de războiul din Siria şi şi-a găsit speranţa la Sibiu, a avut un mesaj, marţi, de Ziua Limbii Române: „Acum reuşesc să gândesc în limba română. Dovada supremă e faptul că am început să visez în limba română”, a spus ea.

9797 afișări
Imaginea articolului Mesajul tinerei sirience din Sibiu, de Ziua Limbii Române: Am început să visez în limba română

Mesajul tinerei sirience din Sibiu, de Ziua Limbii Române: Am început să visez în limba română

Fawzia Rehejeh a scris, marţi, că după 7 ani de când s-a refugiat împreună cu familia la Sibiu şi tot ceea ce gândea traducea din siriană în română, acum reuşeşte să viseze în limba română.

„După câţiva ani în care traduceam mental din arabă în română înainte sau în timp ce vorbeam, în sfârşit acum reuşesc să gândesc în limba română. Dovada supremă e faptul că am început să visez în limba română. Asta înseamnă că subconştientul meu a devenit fluent în româneşte”, scrie Fawzia, care a transmis „La mulţi ani limbii române”.

Familia Fawsiei a locuit, până în 2014, în Lattakia, principalul oraş port al Siriei. Tatăl era medic, iar mama lucra în cosmetică şi se ocupa de familie. Fawzia mai are o soră şi trei fraţi. Viaţa lor a fost cea a unei familii normale dintr-o ţară în care Legea islamică era în curs de modernizare. Femeile aveau drept la muncă şi la educaţie, dar nu se puteau implica în politică. Până când a venit războiul şi tatăl a decis că e vremea ca familia să facă drumul înapoi spre România, ţară părăsită în decembrie 2989 de teama Revoluţiei. Mama Fawziei este româncă, de aceea pentru ei drumul a fost mai uşor.

Familia Fawziei s-a stabilit la Sibiu.

Parlamentul de la Bucureşti a adoptat, în 2013, legea care instituie ziua de 31 august drept „Ziua limbii române”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici