Metrorex se pregăteşte pentru Magistrala VII. Vezi aici pe ce traseu

Metrorex vrea să organizeze o licitaţie pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate pentru Magistrala VII de metrou Rahova-Colentina, lucrările urmând să se desfăşoare pe o perioadă de circa 7-8 ani, a anunţat, miercuri, operatorul de metrou.

62 afișări
Imaginea articolului Metrorex se pregăteşte pentru Magistrala VII. Vezi aici pe ce traseu

Metrorex se pregăteşte pentru Magistrala VII. Vezi aici pe ce traseu (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Metrorex îşi propune organizarea unei proceduri de atribuire care să asigure angajarea unui prestator de servicii de proiectare calificat în servicii de arhitectură şi de inginerie specializată în domeniul transportului public urban subteran de metrou. Obiectivul contractului este de a furniza beneficiarului soluţia optimă pentru realizarea noii linii de metrou, din punct de vedere tehnico-economic şi cu asigurarea încadrării în timp şi în buget", se arată într-un comunicat al companiei.

Sursa citată nu precizează valoarea studiilor şi nici data de organizare a procedurii de achiziţie.

Magistrala va fi realizată pe traseul Alexandriei - Piaţa Unirii - Voluntari şi va asigura legătura pe direcţia sud-vest - nord-est, între zona centrală şi cartierele Rahova şi Colentina, se arată într-un anunţ al Metrorex.

Lungimea liniei este de circa 21 km, iar numărul probabil al staţiilor 31. Metrorex estimează că documentaţia şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei vor fi elaboraţi în 12 luni.

Anul trecut, operatorul a lansat un anunţ de intenţie pe site-ul de achiziţii publice, pentru elaborarea acestor studii, la o valoare estimativă a contractului de 55,42 milioane de lei, fără TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici