Michelin va reduce până la 2.300 de locuri de muncă în trei ani

Producătorul francez de anvelope Michelin a anunţat miercuri că va reduce până la 2.300 de locuri de muncă pe parcursul a trei ani ca parte a unui nou plan de simplificare şi competitivitate, adăugând că acest lucru nu ar presupune disponibilizări şi nici închideri de uzine, anunţă Reuters.

2020 afișări
Imaginea articolului Michelin va reduce până la 2.300 de locuri de muncă în trei ani

Reducerile de locuri de muncă echivalează cu aproape 2% din forţa de muncă globală.

Pandemia COVID-19 a lovit industria auto, care se lupta deja cu trecerea la vehiculele electrice, de la maşinile cu motoare cu aprindere internă.

Planul se va baza pe negocierea unui acord-cadru pe trei ani care nu va presupune disponibilizări, a spus grupul într-un comunicat. „Planul nu se bazează pe închideri de uzine”, a adăugat compania.

Michelin a declarat că măsurile vor afecta până la 1.100 de posturi în birouri şi 1.200 de locuri de muncă în fabrici, subliniind că aproape 60% din reducerile de locuri de muncă se vor baza pe scheme voluntare de pensionare anticipată.

Compania are peste 127.000 de angajaţi în întreaga lume.

În România Michelin are trei fabrici - Floreşti Anvelope, Zalău Anvelope, Zalău Cord - şi o reţea de distribuţie. Din 2014, România a devenit centrul de coordonare al noii zone comerciale din Europa Centrala şi de Sud: Albania, Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Slovenia şi Ungaria.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici