Micul dejun influenţează sănătatea psihosocială a copiilor

  • Un nou studiu arată că micuţii care mănâncă un mic dejun acasă au o sănătate psihosocială mai bună.
  • Dar contează şi ce mănâncă, întrucât anumite alimente sunt asociate cu apariţia unor probleme de comportament.
4558 afișări
Imaginea articolului Micul dejun influenţează sănătatea psihosocială a copiilor
Un studiu publicat în jurnalul academic Frontiers in Nutrition arată că micul dejun este important în cazul copiilor şi adolescenţilor. 
 
„Este important ca cei mici să ia miul dejun, dar contează şi ce mănâncă. Săritul peste micul dejun sau cumpărarea unor gustări de la magazin pot duce la probleme de comportament în cazul copiilor şi adolescenţilor. Totodată, carnea procesată nu e o alegere bună, ci mai degrabă cerealele”, spune Dr Jose Francisco Lopez-Gil, de la Universitatea Castillo-La Mancha, Spania. 
 
Concret, studiul a urmărit obiceiurile alimentare a peste 3.700 de copii cu vârste până la 14 ani. 
 

Ce alimente sunt bune şi care trebuie evitate

 
Alimente precum ceaiul, ciocolata, pâinea, cerealele, cafeaua, laptele sunt asociate cu un risc mai mic de a dezvolta probleme de comportament. La polul opus, ouălele, brânza şi şunca „alimentează” problemele psihosociale. 
 
De reţinut totuşi şi că alimentaţia sănătoasă începe acasă şi continuă la şcoală. Prin urmare, sănătatea copiilor este afectată în bine sau în rău de mesele de la şcoală (mese calde, cum este cazul ţărilor nordice, sau o gustare - corn şi lapte/măr).
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici