Mihaela Larisa Tudor, prima absolventă româncă a academiei militare americane West Point

Mihaela Larisa Tudor este prima absolventă din România a academiei militare americane West Point, una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior militar ale lumii, conform unei postări de joi, de pe pagina oficială de Facebook a ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

2968 afișări
Imaginea articolului Mihaela Larisa Tudor, prima absolventă româncă a academiei militare americane West Point

Mihaela Larisa Tudor (Imagine: Pagina de Facebook a ministrului Apararii, Mircea Dusa)

Tudor a urmat cursurile Colegiului Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza şi a fost studentă a Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu până în 2009. Într-un interviu acordat atunci cotidianului sibian "Tribuna", Mihaela Larisa Tudor, care provine dintr-o familie de militari, povesteşte despre procedura de selecţie pentru West Point şi despre sentimentele pe care le-a avut când a aflat că a fost admisă.

"Rezultatele le-am aflat pe data de 30 aprilie anul curent (nr- 2009). Era într-o joi dimineaţa la micul dejun când m-a sunat de la ambasada României din Washington să mă felicite că am fost admisă. Primul sentiment a fost unul de fericire, urmat de foarte multe gânduri despre ceea ce aveam de făcut înainte de plecare, dar şi despre ce va fi acolo. Sentimentul sincer de fericire al familiei mele, dar şi al oamenilor din jurul meu mi-au dat multă încredere că voi face faţă exigenţelor pe timpul celor patru ani de studii în SUA", spunea Mihaela Tudor.

Mihaela Tudor a absolvit West Point în luna mai a acestui an. În ţară o aşteaptă primirea gradului de sublocotenent şi repartiţia în armata naţională. "Sper ca din octombrie să reuşesc să mă înscriu la un master şi să merg mai departe cu educaţia în domeniul programare", declara Tudor, într-un din numerele din acest an ale revistei "Viaţa Militară".

La această oră, postarea despre Mihaela Larisa Tudor de pe pagina de Facebook a ministrului Apărării are 216 like şi 50 de distribuiri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici