Mihai Chiţac este liber pentru 60 de zile să se trateze la un spital de specialitate

Curtea Militară de Apel Bucureşti a decis definitiv, miercuri, punerea în libertate a lui Mihai Chiţac pentru o perioadă de 60 de zile, timp în care fostul general va trebui să se opereze la inimă.

53 afișări
Imaginea articolului Mihai Chiţac este liber pentru 60 de zile să se trateze la un spital de specialitate

Mihai Chiţac este liber pentru 60 de zile să se trateze la un spital de specialitate (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit deciziei instanţei, luată cu majoritate de voturi, Mihai Chiţac trebuie lăsat în libertate începând de miercuri, pentru ca acesta să poată fi operat pe cord deschis.

Intervenţia pe cord deschis la care urmează să fie supus Mihai Chiţac este deja programată pentru joi, potrivit rudelor fostului general, care au depus, miercuri, documente în instanţă în acest sens.

Curtea Militară de Apel Bucureşti a mai dispus ca pe perioada celor 60 de zile Chiţac să nu poarte arme şi să nu schimbe domiciliul fără a anunţa în prealabil instanţa.

Mihai Chiţac, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul privind evenimentele din timpul Revoluţiei de la Timişoara, a cerut instanţei întreruperea pedepsei pentru a se opera.

Institutul Naţional de Medicină Legală a transmis instanţei militare răspunsul solicitat anterior, arătând că operaţia pe cord pe care Chiţac trebuie să o facă nu poate fi realizată în reţeaua spitalelor din sistemul penitenciar.

Avocata lui Chiţac a cerut instanţei să întrerupă pe un termen provizoriu executarea pedepsei de către clientul său, pentru ca acesta să poată fi operat în condiţii decente, precizând că această intervenţie pe cord este "şansa lui pentru supravieţuire".

În replică, procurorul militar prezent la şedinţa de miercuri le-a cerut magistraţilor să nu admită contestaţia făcută de fostul general, arătând că deşi Mihai Chiţac s-a bucurat de mai multe ori de clemenţa instanţelor militare, nu a profitat şi nu s-a operat atunci când a avut ocazia.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici