Mihai Chiţac va fi eliberat din închisoare pentru a fi operat

Fostul general Mihai Chiţac, condamnat la 15 ani de detenţie pentru evenimentele de la Timişoara din decembrie 1989, va fi eliberat luni din închisoare pentru a fi operat, potrivit unei decizii definitive în acest sens a Curţii Militare de Apel.

14 afișări
Imaginea articolului Mihai Chiţac va fi eliberat din închisoare pentru a fi operat

Mihai Chiţac va fi eliberat din închisoare pentru a fi operat (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis, în 12 ianuarie, ca Mihai Chiţac să fie eliberat din penitenciar pentru două luni, începând din 15 februarie, când este programat pentru operaţie.

Decizia a fost contestată la Curtea Militară de Apel, instanţă care a aprobat în final punerea în libertate a fostului general.

Chiţac a mai fost eliberat din penitenciar, în 21 iunie 2009, pentru o lună, în vederea efectuării operaţiei de splenectomie, dar medicii hematologi de la Spitalul Fundeni nu au dat recomandarea pentru intervenţia chirurgicală, motiv pentru care el s-a întors în penitenciar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici