Mihai Pleşu, suspect într-un dosar de trafic de droguri, a fost plasat sub control judiciar

Mihai Pleşu, suspect într-un dosar de trafic de droguri, a fost plasat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, sub control judiciar, el având de asemenea interdicţia de a părăsi Bucureştiul. Alte patru persoane au primit arest la domiciliu.

1133 afișări
Imaginea articolului Mihai Pleşu, suspect într-un dosar de trafic de droguri, a fost plasat sub control judiciar

Mihai Pleşu, suspect într-un dosar de trafic de droguri, a fost plasat sub control judiciar

Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis în noaptea de sâmbătă spre duminică să-l plaseze pe Mihai Pleşu sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, el având interdicţia de a părăsi Bucureştiul. Faţă de o altă suspectă din dosar s-a luat tot măsura controlului judiciar, iar alte patru persoane au fost plasate sub arest la domiciliu.

Avocata sa a susţinut că procurorii nu au efectuat niciun flagrant în acest dosar, că acuzaţiile contra lui Mihai Pleşu sunt bazate pe afirmaţiile unor diverşi oameni şi că acestuia i-au fost încălcate drepturile, în timpul audierii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Iaşi. "Este o persoană bolnavă, nu există boli inventate, sunt boli de cinci ani de zile, a suferit două infarcturi miocardice, are o stenoză şi un stent pe o arteră a inimii, este hipertensiv, a reclamat acest lucru încă de la 6.30 dimineaţa, până la ora 3 dimineaţa, când a fost condus în centru pentru arestaţii preventiv, el nu a mâncat absolut nimic, a fost lăsat să se întindă abia la ora 22.30, deci de la 6 dimineaţa până la ora 22.30 nu a avut posibilitatea să stea întins. A solicitat o salvare în sediul BCCO şi nu i s-a permis, i s-a refuzat acest lucru. I s-a spus că poate beneficia de îngrijiri medicale la sediul arestului", a declarat Sandra Grădinaru.

Iniţial, Mihai Pleşu, fiul scriitorului Andrei Pleşu, a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a fost audiat la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi, în dosarul de trafic de droguri în care a fost ridicat de poliţişti ca suspect.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Mihai Pleşu avea în Bucureşti o plantaţie de cannabis, pe care o creştea împreună cu un alt bărbat, vizat şi el în dosar. Comercializarea drogurilor era făcută de regulă la el în apartament, iar cannabisul era ascuns fie în casă, fie în maşină.

Codul pentru fiecare gram de cannabis era "1 minut", spun sursele judiciare. De exemplu, când Mihai Pleşu era sunat de către consumatori, aceştia spuneau că vin la el "pentru 15-20 de minute", ceea ce însemna că vor să cumpere 15-20 de grame de cannabis. Potrivit sursei citate, iubita lui Mihai Pleşu s-a prezentat la DIICOT Bucureşti, însă nu a fost audiată. Femeia a venit cu copilul pe care-l are cu Mihai Pleşu, urmând să dea declaraţii la o dată ulterioară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici