Mii de atacuri maliţioase care vizau site-urile unor instituţii din România au fost blocate de STS

Specialiştii din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) au blocat în acest sfârşit de săptămână mii de atacuri maliţioase care vizau site-urile unor instituţii din România.

484 afișări
Imaginea articolului Mii de atacuri maliţioase care vizau site-urile unor instituţii din România au fost blocate de STS

STS anunţă că s-a înregistrat o creştere semnificativă a atacurilor cibernetice.

„În acest sfârşit de săptămână, specialiştii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale au blocat mii de atacuri maliţioase. Acestea au fost îndreptate asupra site-urilor unora dintre cele mai importante instituţii din România. Este o creştere semnificativă, pe anumite pagini web depăşindu-se procentul de 100% a acestor tipuri de atacuri în comparaţie cu alte perioade”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, STS a utilizat atât mecanisme automatizate, dar şi operaţiuni tehnice în timp real implementate la nivelul Centrului Operaţional de Răspuns la Incidente de Securitate (CORIS-STS) şi la nivelul Infrastructurii de Internet (ISP-STS), pentru toate autorităţile pentru care instituţia asigură administrare tehnică sau furnizare de servicii de tip Internet.

În timpul desfăşurării atacurilor, specialiştii STS au identificat tipologia acestora, sursele maliţioase şi au aplicat soluţii de protecţie la nivelul sistemelor de operare care găzduiesc serviciile informatice atacate şi le-au transmis către celelalte entităţi de tip CERT.

STS a partajat analizele proprii şi a colaborat cu specialiştii IT ai beneficiarilor şi experţii CERT de la nivelul DNSC şi ai instituţiilor din Sistemul Naţional de Apărare.

În ultimele zile, mai multe atacuri ale hackerilor au vizat site-urile instituţiilor din România. Este vorba despre atacuri motivate de acţiunile de sprijin ale României pentru Ucraina, în contextul invaziei acestui stat de către Federaţia Rusă, susţin oficialii români.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici