Mii de elevii din Suceava îngheaţă de frig în sălile de clasă. Autorităţile dau vina pe asociaţiile de proprietari

Mii de elevi şi preşcolari care învaţă în 23 şcoli şi grădiniţe din municipiul Suceava îngheaţă de frig în sălile de clasă întrucât instituţiile de învăţământ nu au centrale termice proprii, iar în oraş nu a început furnizezarea agentul termic în regim centralizat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

605 afișări
Imaginea articolului Mii de elevii din Suceava îngheaţă de frig în sălile de clasă. Autorităţile dau vina pe asociaţiile de proprietari

Mii de elevii din Suceava îngheaţă de frig în sălile de clasă. Autorităţile dau vina pe asociaţiile de proprietari

Mii de elevi care învaţă în mai mult de jumătate din şcolile din municipiul Suceava îngheaţă de frig în sălile de clasă şi în grădiniţe deoarece, în oraş, asociaţiile de proprietari au solicitat companiei de termoficare şi primăriei Suceava să nu înceapă furnizarea căldurii decât după data de 15 octombrie.

Deşi legislaţia prevede ca în condiţiile în care mai mult de trei zile consecutiv temperaturile scad sub 10 grade, şcolile trebuie să beneficieze de căldură, acest lucru nu s-a întâmplat în mai mult de jumătate din şcolile din municipiul la Suceava, chiar dacă temperaturile au coborât până la 0 grade.

Conform viceprimarului municipiul Suceava, Lucian Harşovschi, în oraş funcţionează în total 41 de instituţii de învăţământ din care numai 18 au centrale termice proprii, restul de 23 fiind racordate la sistemul centralizat de termoficare care nu a fost încă pus în funcţiune.

Deocamdată autorităţile locale nu pot rezolva problema frigului din şcoli întrucât asociaţiile de proprietari, convocate într-o şedinţă la primărie, la care a participat şi furnizorul de agent termic, au cerut ca furnizarea căldurii să fie începută abia din 15 octombrie.

„Asociaţiile de proprietari au stabilit ca au cerut ca agentul termic să nu fie furnizat decât după data de 15 octombrie. Probail nu au bani să îl plătească. Din păcate asta afectează şi o parte din şcolile din oraş, iar noi nu avem altă soluţie. Abia peste 10 zile, din data de 15 octombrie va fi pornită căldura în municipiul Suceava”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, viceprimarul Lucian Harşovschi.

Din cele 41 de insitituţii de învăţământ existente la nivelul municipiului Suceava, 19 sunt grădiniţe, iar dintre acestea doar 7 au centrale termice proprii.

Cele mai mari probleme au fost înregistrate la nivelul grădiniţelor. Astăzi situaţia este mai suportabilă întrucât vremea s-a mai încălzit şi în unele a început furnizarea căldurii însă zilele trecute a fost foarte frig. Noi sperăm ca în scurt timp să fie umplute instalaţiile şi pornită căldura în toate şcolile din oraş”, a declarat, la rândul său, inspectorul şcolar general al IŞJ Suceava, Gheorghe Lazăr.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici