Mii de familii din Arad au apă potabilă doar câteva ore pe zi, din cauza secetei

Câteva mii de familii din 29 de sate din judeţul Arad au apă potabilă din reţea doar câteva ore pe zi, atât din cauza unei restricţii la furnizare impuse de uzina locală pe fondul secetei, cât şi din cauza presiunii slabe cauzate de consumul dublat, pentru că oamenii îşi udă mai mult grădinile.

108 afișări
Imaginea articolului Mii de familii din Arad au apă potabilă doar câteva ore pe zi, din cauza secetei

Mii de familii din Arad au apă potabilă doar câteva ore pe zi, din cauza secetei (Imagine: Radu Aneculaesi / Mediafax Foto)

Locuitorii din comunele arădene Bocsig, Hăşmaş, Archiş, Craiva şi Beliu, în total 29 de sate, au apă potabilă din reţea doar câteva ore pe zi, din cauza secetei din ultimele săptămâni.

În toate cele cinci comune, furnizorul apei este o uzină din localitatea Bocsig, ai cărei reprezentanţi au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că problemele sunt cauzate de lipsa de precipitaţii şi dublarea consumului faţă de perioadele obişnuite.

Conform autorităţilor locale, în ultimele două săptămâni fuznizarea apei a fost oprită pe timp de noapte, pentru a se putea umple rezervoarele din sate.

Pe timpul zilei, furnizarea nu este oprită, însă consumul ridicat face ca presiunea să fie slabă, iar majoritatea familiilor nu au apă decât câteva ore.

"Problema este că din cauza lipsei ploilor oamenii îşi udă foarte mult grădinile, iar consumul a explodat. Rezervoarele şi reţelele de care dispunem nu fac faţă acestui consum", a declarat un reprezentant al Uzinei de Apă Bocsig, Vicentie Palcu.

Conform sursei citate, problema ar putea fi rezolvată în următoarele zile, pentru că meteorologii au anunţat ploi în vestul ţării. Astfel, dacă localnicii nu vor mai uda grădinile, consumul va reveni la valorile normale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici