Mii de oameni au petrecut într-un water park din Wuhan, epicentrul coronavirusului

  • Chinezii au organizat un festival tehno într-un parc acvatic, în acest weekend
  • Fără măşti şi măsuri de distanţare socială, mii de oameni au luat cu asalt Maya Beach Water Park
  • China este ţara unde virusul COVID-19 a fost semnalat pentru prima oară, la finalul anului trecut
4184 afișări

Petrecere fără măşti şi măsuri de distanţare la un festival de muzică electronică din Wuhan, oraşul chinez de unde a pornit epidemia de coronavirus. În weekend, mii de chinezi au sfidat frica de COVID-19 şi s-au bălăcit umăr la umăr într-un parc acvatic. Pe ritmuri tehno, se pare că aceştia au uitat de pandemie.

Scenele surprinse sunt de neconceput pentru mai multe părţi ale lumii care încă se luptă cu noul virus. În lume, numărul cazurilor de coronavirus raportate a depăşit 22 de milioane, iar cel al deceselor a trecut de 777.000, potrivit Worldometers.info.

Imaginile au stârnit revolte şi pe reţelele de socializare: „Mai multe ţări suferă, sunt mii de decese, milioane de oameni şi-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei, iar voi aveţi tupeul să daţi o petrecere imensă într-un parc acvatic. Sunteţi bolnavi!” a scris pe contul de Twitter una dintre abonatele acestei reţele sociale.

Wuhan, metropola cu 11 milioane de locuitori, a fost carantinată pentru 76 de zile. Oraşul nu a raportat cazuri noi de la mijlocul lunii mai, scrie CNN.

În prezent, parcul acvatic primeşte zilnic în medie de 15.000 de vizitatori şi oferă reduceri de 50% la biletele de acces, a informat Hubei Daily.

Noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată la Wuhan, în decembrie anul trecut, fiind epicentrul focarului. Infecţiile din oraş reprezintă aproape 60% din cele peste 84.000 de cazuri totale confirmate în China, conform datelor Comisiei Naţionale de Sănătate din ţară şi Comisiei Provinciale de Sănătate Hubei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici