Mii de pelerini la Alba Iulia, la sfinţirea sarcofagului episcopului Márton Áron - GALERIE FOTO

Mii de pelerini au participat, joi, la hramul Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia şi la slujba de sfinţire a sarcofagului în care au fost depuse rămăşiţele pământeşti ale episcopului Márton Áron, acesta fiind exhumat la începutul lunii septembrie şi adus din criptă în Catedrală.

393 afișări
Imaginea articolului Mii de pelerini la Alba Iulia, la sfinţirea sarcofagului episcopului Márton Áron - GALERIE FOTO

Mii de pelerini la Alba Iulia, la sfinţirea sarcofagului episcopului Márton Áron - GALERIE FOTO

Vezi mai jos GALERIA FOTO 

Dezvelirea şi sfinţirea sarcofagului de piatră în care s-au depus, în urmă cu două zile, rămăşiţele pământeşti ale episcopului Márton Áron a avut loc la 36 de ani de la moartea acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Părintele secretar al lui Jakubinyi György, arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, a declarat că rămăşiţele pământeşti ale episcopului Márton Áron au fost aduse în interiorul Catedralei pentru ca acestea să fie găsite mai uşor de pelerini şi credincioşi.

”Astăzi (joi - n.r.) a fost hramul Catedralei şi s-au împlinit 36 de ani de la moartea marelui episcop Márton Áron. A fost o sărbătoare mare, la care au participat mii de persoane”, a spus părintele secretar Hurgoj Janos.

Sarcofagul de piatră se află în partea de sud a Catedralei, la circa 15 metri de locul în care se odihneşte Iancu de Hunedoara, înmormântat şi el aici.

Rămăşiţele pământeşti ale episcopului Márton Áron s-au aflat, până acum, într-un cavou subteran al Catedralei, acesta fiind exhumat la începutul lunii septembrie.

La slujba de hram şi la exhumare au participat episcopi, diaconi şi mii de pelerini, din ţară şi străinătate, care au asistat la ceremonii, majoritatea pe esplanada din faţa Catedralei.

Episcopul Márton Áron (1896-1980) a fost episcop romano-catolic al Diecezei de Alba Iulia între anii 1938-1980. Catedrala Romano-Catolică se află în interiorul Cetăţii Alba Carolina şi este unul este unul dintre cele mai vizitate obiective din Alba Iulia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici