Mii de români au încercat în ultimele luni să se stabilească în Marea Britanie

  • Brexitul aduce schimbări şi pentru comunitatea românească din Regatul Unit
  • Andrei Stanislav trăieşte de 10 ani la Londra şi spune că perspectiva economică nu este strălucită şi că britanicii vor mai mult muncitori calificaţi
  • Mii de români au încercat în ultimele luni să se stabilească în Marea Britanie, dar pandemia le-a stricat planurile
6300 afișări
Imaginea articolului Mii de români au încercat în ultimele luni să se stabilească în Marea Britanie

Andrei Stanislav, român stabilit în Marea Britanie: Cert este că din august a fost o infuzie de oameni nou veniţi. Cu pandemia şi cu toate închise, bineînţeles că nu au reuşit să se acomodeze şi le-a fost destul de greu să obţină actele, pentru că toate centrele sunt închise.

Peste 600 de mii de români au solicitat deja noul statut de rezident în Marea Britanie.
Andrei lucrează la un centru de formare profesională şi crede că românii cu acte în regulă nu vor avea probleme să găsească de muncă, chiar şi după Brexit.

Andrei Stanislav, român stabilit în Marea Britanie: Nu-i aşa bătaie pe locurile de muncă. Eu nu cred că am stat voit o lună de zile, pentru că eram pretenţios şi îmi căutam doar anumite zone cât mai comode mie.

Brexitul va obliga multe companii să-şi mute fabricile pe continentul european, dar Andrei crede că pregătirea profesională va fi esenţială pentru păstrarea unui job în Marea Britanie.

Andrei Stanislav, român stabilit în Marea Britanie: Domeniul meu, fiind pe construcţii, am observat că deja se fac demersuri pentru specializarea fiecăruia pe un anumit sector. Adică nu poţi să mai lucrezi mixt cum s-a permis atâţia ani.

Libera circulaţie între Marea Britanie şi Uniunea Europeană va lua sfârşit la miezul nopţii. De la 1 ianuarie, Marea Britanie va impune un sistem de puncte pentru imigrare, în funcţie de competenţele şi talentul solicitanţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici