Milenialii vor experienţe, nu proprietăţi

  • Modurile de viaţă alternative sunt foarte populare
  • Milenialii nu mai vor proprietăţi, vor experienţe
  • Răzvan a renunţat la o afacere în IT pentru un catamaran în Tailanda
952 afișări

Modurile de viaţă alternative capătă din ce în ce mai mulţi adepţi pe platformele de socializare. Tinerii sunt îndemnaţi să nu mai cheltuiască pe proprietăţi, să renunţe la case şi să locuiască în rulote sau să cumpere case mici şi să lucreze remote. Totul pentru ca să se poată retrage mai devreme şi să-şi urmeze visurile.

Răzvan asta a făcut, a renunţat la o afacere în IT în România şi a plecat în Tailanda unde organizează excursii cu catamaranul său, iar sociologul Silvia Lucican îţi spune că mentalităţile s-au schimbat.

Razvan Negoiţă, aventurapeocean.ro: Simţeam că lipseşte ceva acolo şi când a fost un loc să pot să fac o schimbare am decis că pot s-o fac acum şi să mă gândesc la grijile bătrâneţii la bătrâneţe, ca să spun aşa. Am zis eu că n-o să-mi pară rau şi şi nu mi-a părut rău deloc, adică am făcut pasul chiar atunci când trebuia. 

Silvia Lucican, sociolog: Astăzi, proprietăţile materiale nu mai sunt cele care definesc identitatea noastră, ci lucrurile pe care le experimentăm, lucrurile legate de stilul de viaţă sunt cele care ne definesc.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici