Militar de la o unitate de învăţământ superior din Constanţa, reţinut pentru trafic de influenţă

Un plutonier adjutant de la o unitate de învăţământ superior din Constanţa a fost reţinut de procurori ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti pentru trafic de influenţă, după ce a primit bani de la un denunţător căruia i-a promis că îl va ajuta să promoveze examene.

109 afișări
Imaginea articolului Militar de la o unitate de învăţământ superior din Constanţa, reţinut pentru trafic de influenţă

Militar de la o unitate de învăţământ superior din Constanţa, reţinut pentru trafic de influenţă (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurorii militari au fost sesizaţi, în 9 iulie, de către un denunţător căruia Costel Gabriel Vişan, plutonier adjutant în cadrul unei unităţi de învăţământ superior din Constanţa, i-a pretins diverse sume de bani pentru a interveni pe lângă persoane care îl pot ajuta să promoveze examene sau concursuri, organizate de diferite unităţi de învăţământ din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În acest context, în perioada 2009-2015, inculpatul i-a creat convingerea denunţătorului că are influenţă asupra persoanelor din cadrul comisiei de admitere la unitatea de învăţământ superior din Constanţa, respectiv asupra persoanelor din comisiile de recrutare a soldaţilor gradaţi profesionişti sau subofiţerilor, sens în care a pretins şi primit sume de bani ce variază între 300 şi 1.000 de euro, pentru a-i facilita accesul şi promovarea în cariera militară", se arată în documentul citat.

Vişan a fost prins în flagrant, miercuri, în municipiul Constanţa, asupra sa fiind găsită suma de 360 de lei, reprezentând cea de-a doua tranşă din suma de 1.360 de lei pretinsă iniţial denunţătorului. Ulterior, la locuinţa pe care o deţinea fără forme legale în Constanţa a fost făcută o percheziţie, unde au fost identificate şi ridicate probe utile cauzei, spun procurorii militari.

Ei au dispus, miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Costel Gabriel Vişan, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de trafic de influenţă, iar în cursul zilei de joi urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Militar Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici