Militarul român ucis în Afganistan a fost înaintat în grad de ministrul Apărării

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a semnat, la propunerea şefului Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, ordinul de înaintare la gradul de sublocotenent, post mortem, a sergentului major Florin Bădiceanu, ucis, marţi, în Afganistan.

43 afișări
Imaginea articolului Militarul român ucis în Afganistan a fost înaintat în grad de ministrul Apărării

Militarul român ucis în Afganistan a fost înaintat în grad de ministrul Apărării (Imagine: MApN)

Ministrul a înaintat, de asemenea, preşedintelui României propunerea de decorare a sublocotenentului (post mortem) Florin Bădiceanu cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis un mesaj de condoleanţe familiei militarului român ucis, marţi, în Afganistan, precizând totodată că urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a fruntaşului rănit în timpul misiunii de patrulare în provincia Zabul.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a ofiţerului român Florin Bădiceanu ucis, marţi, în Afganistan. Un mesaj similar a fost transmis şi de premierul Emil Boc.

Un militar român a fost ucis, marţi, în Afganistan, iar un altul a fost rănit, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit MApN, sergentul major Bădiceanu Florin a murit în urma unui incident petrecut în Afganistan. De asemenea, fruntaşul Marian Zamfir a fost rănit în misiune în Afganistan.

Conform sursei citate, pe timpul acordării îngrijirilor, cu toate eforturile depuse de personalul medical, sergentul major Bădiceanu Florin a decedat. Subofiţerul, promoţie 2005, era la a doua misiune în Afganistan. Avea vârsta de 31 de ani, era căsătorit şi tată al unui copil.

Fruntaşul Zamfir Marian este internat în spital pentru tratament medical şi investigaţii de specialitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici