Minerii de la Paroşeni şi Uricani continuă protestul în subteran, după o nouă rundă de negocieri eşuate

Minerii de la Paroşeni şi Uricani continuă protestul în subteran, după ce discuţiile purtate vineri seara cu doi reprezentanţi ai Guvernului pentru rezolvarea conflictului s-au terminat fără nicio concluzie. Încă un miner a fost transportat la spital, după ce i s-a făcut rău.

314 afișări
Imaginea articolului Minerii de la Paroşeni şi Uricani continuă protestul în subteran, după o nouă rundă de negocieri eşuate

Minerii de la Paroşeni şi Uricani continuă protestul în subteran, după o nouă rundă de negocieri eşuate

Preşedintele Sindicatului „Huila”, Domokos Laszlo, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că minerii continuă protestul în subteran, după ce discuţiile purtate vineri cu doi secretari de stat, Doru Vişan, de la Ministerul Energiei, şi Cătălin Tutilescu, de la Ministerul Muncii, s-au terminat fără nicio concluzie.

„Se protestează în continuare, greva foamei s-a amânat, pentru că am avut aseară (vineri seara-n.r.) o întâlnire mai lungă cu reprezentanţi guvernamentali şi le-am expus minerilor cele discutate la Petroşani, la CEH. La şedinţă a fost domnul Vişan şi domnul secretar de stat Tutilescu, de la Ministerul Muncii, prefectul judeţului, conducerile celor două societăţi, CEH şi SNIM. Nu s-a ajuns la nicio concluzie. Cei de la masa aceea au spus de la început că nu au soluţii, nu pot emite un act normativ, noi am fost de acord cu domnul secretar de stat Vişan că soluţia de a rezolva problema minerilor nu este acolo la masă, i-am înţeles, au fost de acord că acest guvern interimar nu mai poate emite OUG-uri. Actualii guvernanţi, domnul Vişan, ne-au prezentat că au toate documentaţiile pregătite, pentru a le preda celor care vin ca să scurtăm timpul pentru a putea emite un act normativ cât de repede”, a spus Domokos Laszlo.

Şi directorul tehnic al Societăţii Naţionale de Închideri de Mine din Valea Jiului, Petre Drăgoescu, a participat la discuţii. „Au fost vreo 14 reprezentanţi ai minerilor, am participat şi eu. A rămas ca în tren, adică neputinţa guvernanţilor de acum de a emite acte normative care să rezolve problema minerilor. Sunt în continuare blocaţi în subteran şi aşteaptă ziua de luni să vadă dacă se învesteşte Guvernul, atunci trag nădejde că se pot emite acele acte”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Drăgoescu.

În timpul întâlnirii de vineri, unui miner de 42 de ani i s-a făcut rău şi a fost transportat la spital. Este al 11-lea miner care are nevoie de îngrijiri medicale de la începutul protestului.

Protestele minerilor de la minele Paroşeni şi Uricani au început luni, cînd aceştia s-au blocat în subteran. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că, după ce vor fi disponibilizaţi, nu vor primi venituri în completare, până la 24 de luni, în funcţie de vechimea fiecăruia, la fel cum au primit minerii disponibilizaţi în anii anterior.

Taguri:
mineri,
protest,
subteran

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici