Minerii din schimbul II de la Vulcan refuză să intre în subteran, nemulţumiţi de schimbarea unui şef

Minerii din schimbul al doilea de la Mina Vulcan refuză, luni, să intre în subteran, după ce conducerea Societăţii Naţionale a Huilei l-a înlocuit din funcţie pe inginerul-şef pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, oamenii spunând că schimbarea s-a făcut pe criterii politice.

153 afișări
Imaginea articolului Minerii din schimbul II de la Vulcan refuză să intre în subteran, nemulţumiţi de schimbarea unui şef

Minerii din schimbul II de la Vulcan refuză să intre în subteran, nemulţumiţi de schimbarea unui şef (Imagine: Mediafax Foto)

Minerii din schimbul al doilea de la Exploatarea Minieră Vulcan refuză, luni, să intre în subteran, nemulţumiţi că directorul general al Societăţii Naţionale a Huilei, Nicolae Drăgoi, l-a schimbat din funcţie pe inginerul-şef pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (SSM) Simion Hanganu. 

Minerii stau în curtea minei şi susţin că nu vor începe lucrul până când cei din conducerea SNH nu vor renunţa la schimbarea inginerului-şef. 

"Inginerul-şef schimbat nu are carnet de membru de partid şi de aceea l-au schimbat, dar este un bun profesionist. Nu avem nevoie să ne conducă politicienii. Sunt suficienţi în Parlament. Aici avem nevoie de specialişti. Securitatea şi Sănătatea în Muncă nu poate fi dată pe mâna oricui", a spus unul dintre minerii nemulţumiţi.

"E o schimbare pur politică, să-i facă loc PSD-istului Aurelian Enache, pe care au zis că l-au schimbat disciplinar. Ce au să-i reproşeze lui Hanganu (inginerul-şef - n.r.) să ne spună şi nouă. Ne-am săturat de numirile lor abuzive şi politice. De aia nu vom mai avea locuri de muncă, ne conduc doar politruci", a afirmat un alt miner.

Simion Hanganu a fost schimbat, vineri, din funcţie cu fostul director al minei Aurelian Enache, care a fost retrogradat de aceeaşi conducere SNH pe motive disciplinare. Hanganu a fost numit şef sector aeraj.

"Directorul minei Aurelian Enache a fost schimbat în urma unor verificări efectuate de Corpul de control, care a depistat abateri administrative la Mina Vulcan", a spus Nicolae Drăgoi, directorul SNH, despre înlocuirea din funcţie a directorului minei.

Actualul director al Minei Vulcan, Sorin Rosmenteniuc, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că probleme au existat şi la schimbul întâi, minerii care au intrat în subteran la ora 6.00 şi care termină programul în jurul prânzului ameninţând că nu vor mai ieşi din abataje dacă SNH nu va reveni asupra deciziei.

Minerii îl aşteaptă pe directorul SNH pentru a le explica motivele numirilor făcute vineri.

Conducerea Minei Vulcan revenea, conform unui protocol local al USL, celor din PNL, iar până vineri conducerea minei a fost asigurată de un membru PSD. Aurelian Enache este membru PSD Vulcan, iar Sorin Rosmenteniuc - membru PNL. Directorul SNH Petroşani, Nicolae Drăgoi, este şi el membru PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici