Minerii din Valea Jiului renunţă la masa caldă pentru a cumpăra alimente pentru persoanele izolate

Minerii din Valea Jiului renunţă, pentru trei zile, adică de miercuri până vineri, la masa caldă pe care o primesc la intrarea în mină, iar cu banii care reprezintă contravaloarea acesteia vor cumpăra alimente pe care le vor trimite oamenilor din zonele izolate.

177 afișări
Imaginea articolului Minerii din Valea Jiului renunţă la masa caldă pentru a cumpăra alimente pentru persoanele izolate

Minerii din Valea Jiului renunţă la masa caldă pentru a cumpăra alimente pentru persoanele izolate (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Reprezentanţii sindicatului "Muntele", care îi reprezintă pe minerii din Valea Jiului, au discutat, marţi, cu ortacii despre începerea unei campanii de ajutorare a oamenilor aflaţi în zonele izolate din cauza zăpezii.

"Am vorbit cu oamenii şi vom renunţa la masa caldă pe care o primim, iar contravaloarea acesteia va fi folosită pentru cumpărarea unor alimente destinate oamenilor aflaţi în nevoie acum", a declarat Petre Nica, preşedintele sindicatului "Muntele".

Potrivit sursei citate, minerii din Valea Jiului au renunţat la masa caldă de miercuri, joi şi vineri, valoarea acesteia fiind de circa 25 de lei pe angajat pentru cele trei zile.

Destinaţia alimentelor care vor fi achiziţionate cu banii respectivi va fi stabilită în zilele următoare.

Pe de altă parte, Compania Naţională a Huilei şi-a anunţat, încă de duminică, disponibilitatea să trimită o echipă de salvatori minieri profesionişti în zonele izolate pentru a sprijini acţiunile de deszăpezire şi de salvare.

La Compania Naţională a Huilei mai lucrează 7.703 angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici