Ministerul Apărării este pregătit să îndeplinească misiunea de repatriere a românilor din Italia, anunţă ministrul Mihnea Motoc

Ministerul Apărării Naţionale este pregătit să îndeplinească misiunea de repatriere a românilor care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului din Italia, dacă acest lucru este prevăzut în măsurile pe care le are în vedere Guvernul, a declarat Mihnea Motoc.

598 afișări
Imaginea articolului Ministerul Apărării este pregătit să îndeplinească misiunea de repatriere a românilor din Italia, anunţă ministrul Mihnea Motoc

Ministerul Apărării este pregătit să îndeplinească misiunea de repatriere a românilor din Italia, anunţă ministrul Mihnea Motoc

"Dacă în măsurile pe care le în vedere Guvernul sau Ministerul de Externe, intră şi misiuni de repatriere ca în alte rânduri până acum, ministerul nostru este pregătit să îndeplinească această misiune", a declarat Mihnea Motoc, la Realitatea Tv.

Ministerul de Externe a anunţat, vineri seară, că alţi doi români au murit în cutremurul din Italia, bilanţul ajungând astfel la opt persoane de cetăţenie română decedate.

În ceea ce priveşte semnalările privind cetăţenii români daţi dispăruţi, numărul cazurilor aflate în atenţia Ministerului Afacerilor Externe este în prezent de 19. Demersurile pentru identificarea acestora sunt în derulare, verificările efectuându-se în permanentă coordonare cu autorităţile italiene competente.

"Având în vedere complexitatea acţiunilor necesare pentru gestionarea situaţiei, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, o echipă consulară mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a MAE, pregătită să intervină încă de la debutul calamităţii, se va deplasa, în regim de urgenţă, la Roma, în cursul dimineţii de sâmbătă, pentru a sprijini demersurile echipelor mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna, aflate deja la faţa locului", informează vineri MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici