Ministerul britanic al Apărării: Retragerea forţelor ruse din Harkov este „recunoaşterea tacită a incapacităţii Rusiei” de a cuceri oraşe-cheie ucrainiene

Retragerea trupelor ruseşti din Harkiv este „o recunoaştere tacită a incapacităţii Rusiei de a captura oraşe-cheie ucrainiene” deşi se aşteptau ca civilii să se predea uşor, transmite ministerul britanic Apărării, joi dimineaţa, pe Twitter.

8481 afișări
Imaginea articolului Ministerul britanic al Apărării: Retragerea forţelor ruse din Harkov este „recunoaşterea tacită a incapacităţii Rusiei” de a cuceri oraşe-cheie ucrainiene
În a 78-a zi de război în Ucraina, forţele ucrainiene continuă să apere nordul Harkovului, recucerind mai multe oraşe şi sate de-a lungul graniţei cu Rusia. 
 
Concentrarea invadatorilor pe operaţiunea din Donbas a dus la un atac mai slab în Harkov, mai scris ministerul Apărării. La asta contribuie forţa şi mentalul soldaţilor şi civililor ucrainieni, subestimaţi, se pare, de către Kremlin.
 
Deşi Rusia a avut succes în primele etape ale atacului în Harkov, acum îşi retrage trupele pentru a le organiza, după  ce a suferit pierderi masive. 
 
După reorganizare, soldaţii vor fi trimişi, cel mai probabil, pe malul estic al Râului Siverskyi Donets, formând un zid de protecţie în faţa flancului vestic rusesc, mai punctează ministerul britanic.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici