Ministerul de Externe: Poliţia spaniolă a făcut mai multe arestări în cazul uciderii fostului boxer român Robert Dănceanu

Fostul boxer Robert Dănceanu a decedat într-un spital din Tenerife, în urma loviturilor primite în timpul unei altercaţii dintr-un bar, a precizat MAE, la solicitarea MEDIAFAX, subliniind că poliţia locală a efectuat mai multe arestări în acest caz.

163 afișări
Imaginea articolului Ministerul de Externe: Poliţia spaniolă a făcut mai multe arestări în cazul uciderii fostului boxer român Robert Dănceanu

Ministerul de Externe: Poliţia spaniolă a făcut mai multe arestări în cazul uciderii fostului boxer român Robert Dănceanu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ambasada României la Madrid s-a autosesizat cu privire la incidentul din Tenerife în care a fost implicat sportivul român şi a întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii incidentului. Conform informaţiilor transmise de către autorităţile spaniole, cetăţeanul român a decedat într-un spital din Tenerife, în urma loviturilor primite în timpul unei altercaţii care a avut loc într-un bar din aceeaşi zonă", se arată în răspunsul MAE.

Ministerul de Externe precizează că poliţia locală a efectuat mai multe arestări, în incident fiind implicate mai multe persoane.

"Până în prezent, familia cetăţeanului român nu a contactat Ambasada României la Madrid pentru a solicita asistenţă consulară", informează MAE.

Misiunea diplomatică a României continuă monitorizarea cazului, păstrează permanent legătura cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor.

Robert Dănceanu (39 de ani) a fost campion al României la box în anii '90.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici