Ministerul de Interne va cumpăra camere video pentru poliţiştii de la Rutieră. Filmările vor fi folosite ca probe în dosare

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că au fost alocaţi peste 5 milioane de lei pentru achiziţionarea a 9.000 de camere video pentru poliţiştii rutieri, dispozitive menite să „regleze relaţia dintre poliţist şi cetăţean”.

633 afișări
Imaginea articolului Ministerul de Interne va cumpăra camere video pentru poliţiştii de la Rutieră. Filmările vor fi folosite ca probe în dosare

MAI va cumpăra camere video pentru Rutieră. M. Vela: Vor regla relaţia dintre poliţist şi cetăţean

„Am alocat 5.805.000 lei pentru a achiziţiona 9.000 de camere la IGPR, caietul de sarcini se va finaliza în maximum 2 săptămâni şi în prima jumătate a lunii februarie se va publica licitaţia.
Îmi doresc (...) ca aceste camere să poată fi achiziţionate astfel încât la fiecare post de poliţie din zona rurală să avem câte o cameră pentru misiunile de ordine publică sau poliţie rutieră sau în alte misiuni specifice la nivel rural şi, în mod esenţial, fiecare poliţist aflat în misiune să aibă o asemenea cameră unde se vor stoca imaginile pentru a eradica fenomenul corupţiei, dar şi pentru a obliga poliţistul local să aibă un dialog cuviincios, decent, cu conducătorii auto, cu pietonii, cu cetăţeanul”, a declarat Marcel Vela la Antena3.

Potrivit ministrului de Interne, aceste camere sunt menite să responsabilizeze şi cetăţeanul să dea dovadă de o conduită civilizată în relaţia cu poliţiştii.

„Aceste camere vor regla relaţia dintre poliţist şi cetăţean. Vor fi şi probe în dosare penale, pentru că sunt cazuri în care interlopi sau oameni certaţi cu legea au agresat poliţişti, i-au rănit, au fost şi cazuri de crime în stradă”, a mai spus ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
marcel vela,
camere,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici