Ministerul Educaţiei analizează situaţia juridică în cazul bacalaureatului din Ialomiţa

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) anunţă, referitor la dosarul DNA privind bacalaureatul susţinut anul trecut în Ialomiţa, că analizează situaţia juridică apărută, în vederea stabilirii măsurilor care se impun faţă de cei asupra cărora a început urmărirea penală.

110 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei analizează situaţia juridică în cazul bacalaureatului din Ialomiţa

Ministerul Educaţiei analizează situaţia juridică în cazul bacalaureatului din Ialomiţa (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, demersurile sunt făcute "respectând principiul prezumţiei de nevinovăţie".

"Ministerul Educaţiei Naţionale a luat act de decizia Direcţiei Naţionale Anticorupţie de a începe urmărirea penală împotriva unor cadre didactice din judeţul Ialomiţa, suspectate de fapte de corupţie în organizarea examenului de bacalaureat din anul 2012. (...) Ministerul Educaţiei Naţionale dezaprobă orice comportament care aduce atingere normelor legale şi de conduită profesională şi sancţionează fără menajamente abaterile celor care activează în sistemul naţional de învăţământ", se mai arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de MEN.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul teritorial Bucureşti au început urmărirea penală faţă de 96 profesori, absolvenţi de licee şi părinţi ai acestora, pentru presupuse infracţiuni de corupţie săvârşite la examenul de bacalaureat susţinut în judeţul Ialomiţa, în iunie-iulie 2012, a anunţat luni DNA, într-un comunicat de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici