Ministerul Educaţiei: Anul trecut, 60 de pofesori au fost sancţionaţi pentru violenţe în şcoli

Anul trecut, 60 de dascăli au fost sancţionaţi pentru acte violente, a declarat secretarul de stat Liviu Pop, care a mai menţionat faptul că în ultimii ani, numărul actelor de violenţă a scăzut.

237 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei: Anul trecut, 60 de pofesori au fost sancţionaţi pentru violenţe în şcoli

Ministerul Educaţiei: Anul trecut, 60 de pofesori au fost sancţionaţi pentru violenţe în şcoli (Imagine: Marius Vasilica/ Arhiva Mediafax Foto)

"Aproximativ 60 de profesori au fost sancţionaţi anul trecut pentru violenţă în şcoli. Nu avem evidenţa sancţionării în afara unităţilor şcolare pentru că nu este atributul nostru. Vrem să întărim în zona aceasta, paza şi disciplina dacă o putem numi aşa" a declarat Liviu Pop, secretar de stat pe învăţământ preuniversitar din Ministerul Educaţiei.

În cadrul conferinţei de presă, secretarul de stat a mai explicat şi faptul că numărul cazurilor de violenţă de la nivelul şcolilor s-a diminuat. Dar multe alte incidente violente în şcoli nu sunt declarate.

"În ultimii trei ani de zile, din analizele pe care le am la minister, a scăzut rata actelor de violenţă în şcoală undeva de la 20.000 de acte de violenţă care se înregistrau în urmă cu trei ani la 19.000 -18.000 şi ceva au fost în ultimul an şcolar" a adăugat Liviu Pop

Acesta speră ca în anul viitor, numărul actelor de violenţă din unităţile de învăţământ să scadă cu aproximativ 10%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici