Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice are o nouă structură organizatorică

Două noi structuri specializate au fost înfiinţate în cadrul Ministerului Educaţiei: Direcţia pentru Incluziune Socială şi Parteneriate Educaţionale şi Unitatea pentru Tehnologia Informaţiei în Educaţie şi Direcţia de Coordonare Strategică.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice are o nouă structură organizatorică (Imagine: Shutterstock)

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, înfiinţarea a două noi structuri în cadrul Ministerului Educaţiei, se arată într-un comunicat remis miercuri MEDIAFAX.

Direcţia pentru Incluziune Socială şi Parteneriate Educaţionale va urmări realizarea, corelarea şi implementarea de politici publice destinate grupurilor vulnerabile şi includerii acestora în sistemul educaţional. Departamentul va avea în vedere inclusiv dezvoltarea de programe naţionale, în parteneriat cu alte structuri guvernamentale şi non-guvernamentale, se arată în comunicat.

De asemenea, Unitatea pentru Tehnologia Informaţiei în Educaţie va avea ca obiectiv corelarea utilizării noilor tehnologii în procesul educaţional, dar şi ca suport în elaborarea şi implementarea politicilor de guvernanţă IT în educaţie.

"Având în vedere exerciţiul financiar european 2014-2020, actul normativ de organizare şi funcţionare a ministerului prevede crearea unei structuri care să îmbunătăţească planificarea, monitorizarea şi evaluarea politicilor publice şi a proiectelor cu finanţare externă care susţin aceste politici, prin operaţionalizarea Direcţiei de Coordonare Strategică", se mai precizează în comunicat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
MINISTERUL EDUCATIEI ,
TEHNOLOGIA INFORMATIEI ,
INCLUZIUNE SOCIALA
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
„În 20 de ani nu vom mai fi români”. TEORIA IREALĂ care adânceşte cele mai negre temeri ale românilor