Ministerul Educaţiei vrea să modifice achiziţia de manuale. Andronescu: Va fi în două etape

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi seară, că vrea ca procedura de achiziţie a manualelor şcolare să se desfăşoare în două etape, una privind selecţia pe criterii de calitate a conţinutului şi a doua în care se stabileşte preţul.

831 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei vrea să modifice achiziţia de manuale. Andronescu: Va fi în două etape

Ministerul Educaţiei vrea să modifice achiziţia de manuale. Andronescu: Va fi în două etape

„Manualele reprezintă o altă problemă, una cu care s-a confruntat sistemul de mulţi ani de zile. Încercăm să creştem calitatea. De aceea, evaluarea şi achiziţia de manual o să fie uşor schimbată faţă de anii trecuţi. În ce sens? În sensul că autorii de manuale vor scrie manuale (...) adecvate vârstei, conţinut ştiinţific corect, să nu mai punem Turnu Măgurele la Turnu Severin şamd. Deci, pe elementele de conţinut şi corectitudine ştiinţifică. Primele trei manuale care câştigă cel mai mare punctaj vor fi declarate câştigătoare şi se va trece în a doua etapă la stablirea preţului de achiziţie. Acesta este elementul de noutate - încercăm să facem achiziţia de manuale în două etape: să finalizăm pe calitate, pe conţinut şi apoi să nu amestecăm una cu alta”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la România TV.

Potrivit ministrului, vor fi sancţiuni în cazul în care manualele nu ajung la timp la elevi.

Mai multe greşeli au fost descoperite, înainte de începerea anului şcolar, în manualul de Geografie pentru clasa a VI-a şi în cel de Biologie tot pentru elevii din clasa a VI-a, iar Ministerul Educaţiei a trimis o erată în şcoli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici