Ministerul Fondurilor Europene a lansat în consultare publică o schemă de minimis care susţine angajarea tinerilor absolvenţi

MFE a lansat în consultare publică documentele pentru implementarea unei scheme de minimis prin care firmele vor primi subvenţii pentru a angaja tineri absolvenţi, valoarea orientativă a subvenţiei fiind de 900 lei pentru tinerii angajaţi cu studii medii şi 1.300 lei pentru cei cu studii superioare.

750 afișări
Imaginea articolului Ministerul Fondurilor Europene a lansat în consultare publică o schemă de minimis care susţine angajarea tinerilor absolvenţi

Ministerul Fondurilor Europene a lansat în consultare publică o schemă de minimis care susţine angajarea tinerilor absolvenţi (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POS DRU, aflată în directa sa coordonare, a lansat în consultare publică documentele necesare pentru implementarea acestei scheme de minimis.

Documentele publicate pentru consultare sunt Ghidul Solicitantului Condiţii Specifice "Locuri de muncă subvenţionate" - Domeniul Major de Intervenţie 2.1, respectiv Schema de ajutor de minimis "Locuri de muncă subvenţionate".

"Prin această schemă de minimis susţinem angajarea tinerilor, dar şi activitatea mediului privat. Mai precis, vom subvenţiona plata salariilor tinerilor absolvenţi, elevi şi studenţi, promoţia 2014. Subvenţiile pentru plata salariilor vor fi acordate pe o perioadă de minimum 6 luni şi de maximum 12 luni. Angajatorii care vor beneficia de aceste subvenţii vor fi obligaţi să menţină posturile nou create o perioadă de timp cel puţin egală cu cea pentru care au încasat subvenţia. Subliniez că firmele vor fi obligate să menţină postul nou înfiinţat şi nu persoana angajată iniţial, în condiţiile în care prin această măsură vrem să încurajăm competiţia pe piaţa muncii", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, citat în comunicatul de presă transmis de MFE.

Valoarea orientativă a subvenţiei nete este de 900 de lei pentru tinerii angajaţi cu studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru tinerii angajaţi care au studii superioare, conform Ghidului Solicitantului Condiţii Specifice "Locuri de muncă subvenţionate".

Subvenţiile aferente salariilor tinerilor absolvenţi se vor acorda cu o frecvenţă lunară. În acelaşi timp, companiile care vor angaja absolvenţi vor fi obligate să realizeze un plan educaţional pentru fiecare persoană nou angajată pentru a proba demersul procesului educaţional aferent învăţării la locul de muncă, se arată în comunicat.

Numărul orientativ de posturi pentru care se vor acorda subvenţii, în funcţie de categoria în care se încadrează beneficiarul schemei de minimis, este următorul: pentru microîntreprinderi - 3 locuri de muncă; pentru întreprinderile mijlocii - 7 locuri de muncă; pentru întreprinderile medii - 15 locuri de muncă.

O firmă poate încheia un singur acord pe toată perioada de implementare a proiectului, care poate fi modificat prin acte adiţionale cu respectarea prevederilor Ghidului Solicitantului Condiţii Specifice "Locuri de muncă subvenţionate" şi a regulilor privind ajutorul de minimis, precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici